Adapazarı Belediyesi’nde staj gören öğrencilere yönelik düzenlenen eğitim seminerine katılan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, öğrencilere cep telefonunu kullanım konusunda uyarıda bulundu. Telefonları faydalı işlerde kullanmanın doğru olduğunu belirten Başkan Dişli, “Telefonlarınız sizi kullanmayacak siz onları kullanacaksınız. Gençlerin elinden düşmeyen cep telefonları bedensel şekil bozukluğuna kadar birçok rahatsızlığa sebebiyet veriyor. Hepinize tavsiyem bağımlılık haline gelen bu telefonları gerektiği kadar kullanmanızdır” dedi.


Meslek hastalıkları, iş kazaları, güvensiz hareketler, güvensiz koşullar gibi risk oluşturabilecek olasılıkların anlatıldığı seminerde konuşan İş Güvenliği Uzmanı Leyla Çetin ise, “Sizler gençsiniz merdivenlerden koşarak inmeyin. Birbirinizi ittirmeyin. İş kazalarının yüzde 88’i güvensiz hareketlerden, yüzde 10’u güvensiz koşullardan yüzde 2’si nedeni bilinmeyen kaçınılmaz sebeplerden kaynaklanıyor. İş kazalarında 330 gerçeği vardır. 300 kez kurtulursun, 29 kez yaralanırsın 1 kez de ölümle sonuçlanır. Bu nedenle tehlikeli hareketlerden kaçınmamız gerekiyor” diye konuştu.


Kaza zincirini oluşturan halkalardan birinin kişi hatası olduğuna dikkat çeken İş Güvenliği Uzmanı Merve Kardeş ise, “Dikkatsizlik, pervasızlık, asabiyet, dalgınlık, önemsemezlik, ihmalkarlık gibi şahsi özürler kazalara sebebiyet vermektedir. Bedenen, ruhen ve sosyal yönden uygun elemanları uygun işlere yerleştirerek şahsi özürlerden kaynaklanacak iş kazaları en aza indirilebilir" ifadelerini kullandı.