Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, ilk olarak Camili Çaydanlık Park’ta “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle düzenlenen kutlama programına katıldı. Masaları tek tek gezerek Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Dişli, programa katılan tüm kadınlara karanfil dağıttı. Başkan Dişli’ye Başkan Yardımcıları Rıdvan Özüm ve Rıdvan Sezer de eşlik etti.

Tarihten günümüze

Programda konuşma yapan Başkan Dişli, kadının toplumdaki önemine dikkat çekerek, “Tarihten bugüne kadar hayatımızın birçok alanında belirleyici konumda olan kadınlarımız, elbette övgülerin en güzeline layıktır. Bizim kadınlarımız, yeri geldiğinde çocuklarımıza ve toplumumuza karşı analık görevini yerine getirebilecek, yeri geldiğinde ise cepheye mermi taşıyabilecek kadar liyakat sahibidir. Bu yüzdendir ki; kadınlarımız bizler için toplumumuzun mihenk taşını oluşturmaktadır. Bu vesile ile başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Kahvehane ziyareti

Başkan Dişli daha sonra Camili Köy içinde bulunan bir kahvehaneye ziyarette bulundu. Burada uzun süre vatandaşlarla sohbet eden Başkan Dişli, vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm noktasında fikir alışverişinde bulundu.

Camili’nin silüeti değişecek

Son olarak Şeyh Edebali Cami Derneği’ni ziyaret eden Başkan Dişli, yapımı devam eden Şeyh Edebali Camiiyle ilgili dernek başkanı Mustafa Gündoğdu ve yöneticilerden bilgi aldı. Dernek adına konuşan Başkan Mustafa Gündoğdu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Şeyh Edebali Cami’miz 12 bin metrekare alana kurulan büyük ve kapsamlı bir projedir. İçerisinde konferans salonu, kütüphane, eğitim amaçlı salonlar, kreş, çay ocağı, kapalı otopark, sığınak, morg, cenaze hizmetleri, özürlüler için lavabolar ve bayanlara özel bölümler olacaktır. İnşallah en kısa sürede tamamlayacağımız camimiz için şimdiye kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Başkanımız Süleyman Dişli’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Muhteşem tasarım

Projenin Camili siluetinde çok özel bir yeri olacağını ifade eden Başkan Dişli ise, “Osmanlı-Türk cami tasarımının tarihsel gelişiminin, günümüz modern mimarlık değerleriyle buluşturulmasıyla muhteşem bir tasarım olacaktır. Ben inanıyorum ki; bu proje tamamlandığında hem Camili’nin siluetine hem de hizmet alanı itibariyle Camili halkına önemli katkılar sağlayacaktır. Biz de bu konuda el ele vererek inşallah en yakın zamanda bu değerli eseri halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.