Başkan Burak, savunmanın temsilcisi olan avukatların yer almadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde; hak ve adaletten bahsedilemeyeceğini söyledi.

Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak mesajında; “Avukatların; birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösterdiğini ve demokratik, bağımsız bir hukuk devletinin devamının güvencesi olduğunun altını çizdi. Başkan Burak, “Yargının bağımsız olmasındaki en önemli unsurlardan bir tanesi savunma hakkıdır. Savunma hakkının uygulayıcısı olan biz avukatlar hukuk sisteminin ayrılmaz bütünüyüzdür. Çünkü avukat adaletin teminatıdır. Demokrasinin, hukuk devletinin ve bağımsız yargının varlığı ancak avukatların etkinliğinin artmasıyla olur” dedi.

Başkan Burak’ın mesajının tamamı şu şekilde;

“Avukatlık mesleği birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren ve demokratik, bağımsız bir hukuk devletinin devamının güvencesidir.

Yargının bağımsız olmasındaki en önemli unsurlardan bir tanesi savunma hakkıdır. Savunma hakkının uygulayıcısı olan biz avukatlar hukuk sisteminin ayrılmaz bütünüyüzdür. Çünkü avukat adaletin teminatıdır.

Demokrasinin, hukuk devletinin ve bağımsız yargının varlığı ancak avukatların etkinliğinin artmasıyla olur. Çünkü adaleti dengeleyen avukattır, adaletin kurtarıcısı avukattır, kısacası avukat adalettir.

Adalet ise toplumun huzur, güven, eşitlik içinde birlikte yaşamasını sağlayan en önemli   unsurdur. Adaletin sağlanmasında ise en önemli rol savunmanın, yani avukatlarındır.

Avukat ne kadar güçlü olursa, avukat ne kadar itibarlı olursa, avukat ne kadar ilkeli olursa, adalet de o kadar güvencede olur.

Lafta kalmaktan çok, uygulamada koşulsuz geçerli olması gereken “Bağımsız Yargı” ancak savunmanın hak ettiği yere ulaşması ile mümkün olacaktır.

Esas olan yargılama değildir, esas olan yargılamanın adil olmasıdır. Adil bir yargılamanın varlığı da ancak avukatın etkin katılımıyla sağlanabilir. Savunmanın temsilcisi olan avukatların yer almadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde; hak ve adaletten bahsedilemez.

Ülkemizde   yargının tam bağımsız olması için, savunmanın hak ettiği itibarı elde etmesi için, avukatların elde edilmekte geç kalınmış haklarına ulaşılması için var gücümüz ile çalışıyoruz ve çalışacağız.

Toplumumuzun birlik ve beraberliğini, devletimizin dirliğini, eşitlik ve adaleti güçlendirecek, tesis edecek her türlü çalışmada devletimizin ve milletimizin yanındayız.

Bir ülkede adalet var ise o ülkede her güzellik peşin sıra gelir. Adalet mıknatıs gibidir, güzellikleri çeker; ancak kötülükleri ise iter. Daha adil yarınlara kavuşmak dileği ile en kutsal görev olan savunmayı temsil eden meslektaşlarımızın, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında sağlık, mutluluk, başarılar diliyorum.”