Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, eşi Av. Asena Aslan Burak hanımefendi ve Sakarya Barosu CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert ile Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği, 4. Geleneksel Bahar Yemeği programında öğrencilerle bir araya geldi.

Serdivan’da bir restoranda gerçekleşen programa, Hukuk Fakültesi hocaları ve öğrencileri yoğun katılım gösterdi.

“Et ve tırnak gibiyiz”

Programda davetleri dolayısıyla öğrencilere teşekkür eden Başkan Burak, “Bu güzel bahar akşamında geleceğimizin teminatı olan sizlerle olmaktan inanın çok mutluyum. Hukuk Fakültesi ve Sakarya Barosu bu dönem itibariyle; her ne kadar iki ayrı kurum gibi görünse de artık her iki kurumu tek bir kurum olarak kabul ediyoruz. Et ve tırnak gibi bir arada olacağımızı biliyoruz. Sizlerle olmak hakikaten çok güzel, iyi ki buradayım iyi ki sizlerle beraberim” ifadelerini kullandı.

Özgürlük savaşçıları

Burak, “Şunu bilmeliyiz ki hukukçular modern çağın özgürlük savaşçılarıdır. Her biriniz mezun olacaksınız ve birer özgürlük savaşçısı, insan hakları savaşçısı olacaksınız. Hukuka, hakka, adalete ve hakkaniyete önemli katkılar sunacaksınız” dedi.

“Haksızlığın karşısında barikat ol”

Öğrencilere bir Ozanın sözünü hatırlatarak konuşmasını bitiren Başkan Burak, “Oku evlat oku avukat ol, hakkı hukuku savunan hakikat ol, haksızlığın karşısında barikat ol; hakkı hukuku savunan hakikat de sizsiniz, haksızlığın karşısında barikat olacakta sizsiniz. Davetleriniz için tekrardan teşekkür ediyorum, siz gençlerimizle olmaktan mutluluk duyuyorum. Sevgiyle kalın” şeklinde konuştu.