Ziyarette konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SATSO’nun faaliyetleri ve yürüttüğü projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Altuğ özellikle SATSO Hizmet Binasının iki tarafına yapılan Tek Durak Ofis Projesi’nin detaylarına değinerek şunları dile getirdi: “Üyelerimize sunduğumuz hizmetleri her geçen gün çağın şartlarına uygun bir şekilde güncellemek ve hizmetlerimizi daha kolay ve hızlı hâle getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Sakarya’ya ve üyelerimize fiziki olarak da odanın yapısını değiştirmek amacındayız. Üyelerimizin sorunlarının çözümü noktasında gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz.

Tek Durak Ofis fikriyle SATSO Hizmet Binasının iki yanına yapacağımız ek hizmet binaları ile tüm üyelerimizin işlerini aynı yerde yapmasını sağlayacak bir sistem kumayı hedefliyoruz. Bu tek durak ofis üyelerimize desteğin temelini oluşturacaktır. Binamızda; KOSGEB İl Müdürlüğü, İş Kur İl Müdürlüğü, Kredi Garanti Fonu Sakarya Şubesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sakarya Ofisi, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Teknoloji Transfer Ofisi, Noter, Banka Şubeleri, Eximbank Şubesi, Tahkim ve Arabuluculuk Ofisi gibi üyelerimizin öncelikli ihtiyaç duyacağı paydaşlarımızla birlikte çalışmayı hedefliyoruz.

Bina inşaatlarımız tamamlanmak üzere. 2019 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan Tek Durak Ofis Hizmet Binalarında KOSGEB Sakarya Hizmet Müdürlüğü’nün de yer almasından üyelerimizin istifadesi anlamında memnuniyet duyacağız. Bu konuda KOSGEB Başkanlığımız nezdinde sizlerin desteği bizim için çok önemlidir. İşbirliği çalışmalarımızın güçlenerek devam etmesi açısından bu fiziki birliktelik bizim önceliğimizdir.”

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Uzkurt da, “Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız. Bu doğrultuda KOSGEB Sakarya Hizmet Müdürlüğü ile bu tür işbirliği çerçevesinde çalışılması talebi ile ilgili gerekli çalışmaları başlatacağız” dedi.

Ziyarette ayrıca üyelerin KOSGEB desteklerinden faydalanmaları ve desteklere ulaşım konusunda zaman zaman yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri de dile getirildi.