21 Haziran tarihinin Adapazarı ve milli mücadele için çok önemli olduğunu belirten Akgün Altuğ, Kurtuluşun 100. Yılını kutluyor olmanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Başkan Altuğ açıklamasında şunları dile getirdi: “Milletimizin bağımsızlık azminin ve kararlılığının ifadesi olan Adapazarı zaferi, birlik ve beraberlik içerisinde ne tür güçlüklerin üstesinden geleceğimizi göstermiş, büyük bir zaferdir. Bizler nice zorluklarla ülkemiz için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ülkemizi geleceğe taşıyacağız.
Adapazarı’nda tarihinden bu yana farklı kültürel dokular bir araya gelerek ortak bir renk ve tavırla güçlü bir ahenk oluşturmuşlardır. Bizim zenginliğimiz buradan gelir. Bu kültür atlasının tüm desenleri ve çeşitliliğinin kattığı engin hoşgörü kentimizi daha özel kılıyor.  “21 Haziran” tarihi de bu özel şehrin dönüm noktası olmuştur. 
Milli mücadele sürecinde ciddi öneme sahip topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü olan bu gururlu günde, vatanı uğruna canları pahasına kahramanca mücadele veren basta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyor, tüm Sakaryalılarımızın 21 Haziran Kurtuluş Gününü kutluyorum.”