SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş’in Oda Hizmet Binasından katıldığı toplantıya 34 meslek komitesi temsilcileri ve meclis üyeleri iştirak etti. Komitelerin sektörel sorunlarının ve çözüm önerilerinin dile getirildiği müşterek meslek komiteleri toplantısı verimli geçti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ şunları dile getirdi:

“Covid-19 sürecinde hepinizle sürekli iletişimdeydik. Üyelerimizin sorunlarını, süreçte yaşadığı sıkıntıları hep birlikte ele alarak çözmeye gayret ettik. Büyük sıkıntılara rağmen SATSO meclisi, komiteleri, komisyonları ve personeli ile düzenli çalışmaya devam ediyor. Unutmayalım ki; iş dünyası olarak biz, bu şehrin gerçek sahipleriyiz. Bu şehrin her konusunda söz hakkımız varsa, görüşleri alınan bir kurum olarak itibarımızı yükseltmeye devam ediyorsak, bunlar sizin sayenizdedir. Biz bu gücü sizlerden, yani sektörünün sorunlarına hakim, şehrine sahip çıkan komitelerimizden alıyoruz. Sorunun değil çözümün, bahanenin değil hizmetin bir parçası olma misyonu ile hareket ediyoruz. Profesyonelliğin, samimiyetin, sorumluluk bilincinin, mücadele etmenin sonucu, hep birlikte başarıya ulaşıyoruz. Bu konuda hepinize içtenlikle tekrar teşekkür ediyorum."


"Dileğimiz; bundan sonraki süreçte de desteğinizin devamı, aynı düzenin korunması, aynı verimin alınmasıdır. Çünkü sizin çalışmalarınız ve talepleriniz bizlere yol göstermekte, yürüttüğümüz lobi çalışmalarında bizlere rehber olmaktadır. Sizler aktarmadan, sektörlerin taleplerini yeterince bilmemiz mümkün değildir. Bu nedenle odamıza ilettiğiniz her sorun ve görüşün bizler için değerli olduğunu her zaman hatırlamanızı ve aktif çalışmalarınızla iş dünyasının ve odamızın çalışmalarına katkı vermeye devam etmenizi dilerim."


"Bizlere ilettiğiniz konuların tarafımızca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ilgili kamu kurumları nezdinde takibinin yapıldığını bir kez de burada vurgulamak isterim. Şunu da ifade etmek gerekir ki; salgının yarattığı etkilerle mücadele etmek için ekonomi yönetimimiz tarafından pek çok adım atıldı. Kısa çalışma ödeneği, mücbir sebep gibi uygulamalar iş dünyasına önemli faydalar sağladı. Bu dönemde bankalar aracılığıyla piyasaya önemli miktarda ucuz finansman da sağlandı. Bu çalışmaların temelinde sizlerin talepleri bizlerin gayretleri ve ekonomi yönetiminin vizyonel çalışmaları yer aldı. Ancak; salgın henüz bitmedi, sorunlarımızın tamamı çözülmedi, sıkıntılarımız geçmedi. Geçtiğimiz günlerde de TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile genel idare kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Bu toplantıda da sizlerden gelen talepleri ve çözüm bekleyen sorunları ilettik."

"Toplantıda özellikle; üyelerimizin vergi-SGK borcu yapılandırma, faiz ve sicil affı beklentisini, sigorta acentelerinin halihazırda acil çözüm bekleyen sorunlarını, eğitim sektörünün okulların bir an önce açılmasına yönelik beklentilerini,medikal sektörünün kamudan alacaklarının ödenmesi konusundaki taleplerini, OSB kuruluşunda oda katılım paylarında indirim ya da muafiyet talebimizi, Amme Alacakları Kanunu kapsamında kamu alacaklarının gecikme zam oranının çok yüksek olduğunu dile getirdik. TOB BBaşkanımız bu konuda ivedilikle cevaplarını bizlerle paylaştı. Bizim taleplerimizin karşılık bulması için bürokrasinin odalara kulak vermesi, gerekiyor. Biz taleplerimizi iletiyoruz. İnanıyorum ki; devletin her kademesi de aynı hassasiyetle çözüm odaklı çalışıyor."


 

"Sözlerime son vermeden önce güzel bir haberi de sizlerle paylaşmak isterim. Yaklaşık 2 yıldır devam eden Sakarya Stratejik Plan çalışmalarımızı tamamladık. Şehrimizin temel konularında yol haritamızı belirledik. En kısa zamanda hep birlikte bu çalışmanın lansmanını yapmayı planlıyoruz."

Başkan Altuğ’un konuşmasının ardından komite başkanları, komite üyeleri ve meclis üyeleri sektörel sorunlarını, görüşlerini ve çözüm önerilerini dile getirdiler.