Serdivan’ın iş dünyasındaki ekonomik potansiyelini ve ticaret hacmini değerlendiren Başkan Alemdar, yeni kurulan bir ilçe olmasına rağmen yatırım noktasında Serdivan’ın önemli bir mesafe kat ettiğini belirterek, bu başarının ev hanımından öğrencisine, esnafından STK temsilcilerine kadar tüm paydaşlarıyla beraber, birlik içerisinde hareket ederek yakalandığını ifade etti.

Her ilçenin kendine has özellikler dahilinde gelişim gösterdiğine değinen Alemdar, “Bizim vizyonumuzda planlama her şeyden önce gelir. Göreve geldiğimizde Serdivan’ın geleceğini hemşehrilerimizle birlikte değerlendirdik ve bir planlama oluşturduk. Çünkü ilçenizi nasıl planlarsanız vizyonunuz da o şekilde gelişim gösterir.” dedi.

Serdivan Ajans’a Övgü

Ekonomik ve ticari noktada Serdivan’da yakalanan ahengin kültür ve sanat alanında da kendisini gösterdiğini belirten SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Başkanı Behlül Bayrak da, şehir planlaması noktasında sadece ticari ve yapısal anlamda değil kültür sanat ve sosyal alanlarda da planlamaların ve yatırımların büyük önem arz ettiğini ifade ederek, bu bağlamda Serdivan’ın vizyon projelerinden biri olarak gördükleri Fikir ve Sanat Akademisi ile de önemli bir misyonu ifa ettiğini söyledi.

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi tarafından aylık olarak hazırlanan ve ilçenin her noktasında ücretsiz olarak dağıtılan Serdivan Ajans’ı da yakından takip ettiğini belirten Bayrak, kültür sanat noktasında ajansın Serdivan’a, özellikle de gençlere ayrı bir değer kattığını dile getirdi.

Ziyaretlerinden dolayı SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Başkanı Behlül Bayrak’a ve SATSO 6. Meslek Komitesi Başkanı Serdar Çakan’a teşekkür eden Başkan Alemdar, çalışmalarında başarılar diledi.