Engelliliğin bir sağlık sorunu olmaktan öte, sosyal ve ekonomik yönleri de bulunan çok boyutlu bir konu olduğuna değinen Başkan Alemdar, “Engelli kardeşlerimizin sorunların çözümünde toplumun bütün bileşenlerinin önemli görevleri vardır, en çok da vatandaşa hizmet etmek gibi bir sorumluluğa sahip olan belediyelerimizindir. Bu sorunların çözümü noktasında, herkes gerekli hassasiyeti göstermelidir” dedi.

“Engelsiz kent Serdivan”

Engelsiz bir Serdivan için çalıştıklarını vurgulayan Alemdar; konuşmasına  “Serdivan Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden itibaren engelli hemşehrilerimizin sorunlarına samimiyetle eğilmeye; engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya gayret ediyoruz. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz her yatırımımızı, sosyal alanlarımızı engelli kardeşlerimizi düşünerek hayata geçiriyoruz” diyerek devam etti. 

Serdivan Belediyesi’nin, engelli vatandaşların sorunlarına öncelik vermeye devam edeceğini ifade eden Başkan Yusuf Alemdar, “10-16 Mayıs Engelli Haftası vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinliklerin, bu alandaki farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını diliyorum” dedi.