Cumhuriyetin ilanı ile tarihte yeni bir sayfanın da açıldığını dile getiren Alemdar; “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin zaferle neticelenmesi ve ardından milletimizin kendi iradesiyle yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyetin ilanı, Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin istikametini belirleyen önemli bir adımdır. Bu başarı ve büyük eser milletimizin birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık aşkının, müreffeh ve güçlü yarınları hep birlikte kurma anlayışının yansıması ve yol haritası olmuştur" dedi.

Barış Pınarı Harekatı

Türkiye’nin teröre ve terörden medet umanlara asla müsaade etmediğini ve etmeyeceğini ifade eden Yusuf Alemdar; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’nın önemine değinerek; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetiyle ve kahraman ordumuzun inançlı mücadelesiyle ülkemiz hem sahada hem de masada önemli bir zafer daha elde etmiştir. Terörün her türlü oluşumuna karşı olduğumuzu, hiçbir ülkenin toprağında gözümüz olmadığı gibi ulusal çıkarlarımızın da dünya barışından yana olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olduk. Bu zaferin Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümüne isabet etmesi de, millet olarak bizleri ayrıca gururlandırmıştır” ifadelerini kullandı.

Alemdar, “Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de hayırlı ve sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.