Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 3 gün boyunca belediye nezdinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Kriz masası aralıksız çalıştı"

Başkan Alemdar, 72 saatlik süre zarfında; 444 54 50 iletişim hattında gelen bin 180 çağrıya yanıt verildiğini ayrıca 0531 608 56 76 WhatsApp hattına gelen 3 bin 319 talebin de yerine getirildiğini söyledi.

Başkan Yusuf Alemdar, süreç boyunca gıda yardımının yanı sıra bebek bezi, mama ve süt taleplerini de karşıladıklarını belirterek; “Ekiplerimizle sokağa çıkma yasağı boyunca vatandaşlarımızdan gelen toplam 4 bin 499 çağrıya yanıt verdik ve talepleri yerine getirdik. Bu süreçte gıda yardımlarının yanı sıra; süt, bebek bezi ve mamaya ihtiyaç duyan ailelerimizi de yalnız bırakmadık. 90 litre süt, 45 paket bebek bezi, 65 kutu bebek mamasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Ayrıca 368 ailemize erzak yardımında bulunurken, belediyemizin ürettiği 23 bin 755 adet maskeyi de vatandaşlarımıza dağıttık. Koronavirüsle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren ekiplerimiz, Serdivan genelindeki beslenme ünitelerine 86 kg mama bırakarak sokak hayvanlarımızı da bu süreçte yalnız bırakmadılar” dedi.

Dezenfekte çalışmaları

Sosyal yardımların yanı sıra dezenfekte noktasında da çalışmaların kesintisiz sürdüğüne değinen Başkan Alemdar; “3 günde; 556 sokak ve 96 caddemiz olmak üzere toplam 685 km yol Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından dezenfekte edildi. Ayrıca 195 çöp konteyneri de dezenfekte edilerek hijyenik hale getirildi” ifadelerini kullandı.

Başkan Alemdar, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son rakamların umut verici olduğunu ifade ederken, rehavete kapılmadan tüm tedbirlere hassasiyetle uymaya devam edeceklerini dile getirerek; “Hemşehrilerimizden ricamız bu süreçte mümkün olduğunca evlerinde kalmaları. Biz onlar için tüm ekibimizle 7/24 sahada olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.