Kongrede Divan Başkanlığını İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkez Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mahmut Celal Terzi gerçekleştirdi.

ilim_yayma_cemiyeti2-003.jpg

Necip Fazıl Kısakürek Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdunun konferans salonunda gerçekleşen kongre öncesi davetlilere yemek ikram edildi ve birlikte öğle namazı eda edildi. Dua ile başlayan yemekte “hayrın ve israfın” önemi vurgulandı.

24. Olağan Genel Kurula katılım oldukça yoğundu. Kongreye, Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erol Aydın, Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, Erenler Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz, Adapazarı İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Hacı Mehmet Güney, AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Saadet Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Abidin Birinci, Halkların Demokrasi Partisi İl Yöneticisi Şerafettin Keklik, Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mesut Gökdemir, İYC Genel Merkez Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mahmut Celal Terzi, İYC Kocaeli Şube Başkanı Fevzi Utaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Op. Dr. Vadettin Aktaş, 2013 – 2014 Eğitim faaliyet raporunu sunduktan sonra, “İlim Yayma Cemiyeti 1951 yılında kurulmuş, manevi değerlerimiz olan vatan sevgisi, millet sevgisini aşılamak, gençlerimizi hayata hazırlamak, geleceğin Türkiye’sini en iyi şekilde oluşturmak için yaptığımız bir çalışmadır. Manevi birikimleri yanında, 21. yüzyılın bilim ve teknolojisinden istifade edebilen, branşında en iyi olmaya talip, özgür iradesinin farkında, geniş bir dünya görüşüne sahip gençlerin yetişme zeminini hazırlamak için çaba sarf eder. Gücümüz yettikçe bu gençlerimize yurt ve burs vermekteyiz. Şu anda yaklaşık bin civarında öğrencimiz var. Çalışmalarımızı daha iyi bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra yapılan seçimler sonucunda yeni yönetim şu isimlerden oluştu; Op. Dr. Vadettin Aktaş, Recep Eroğlu, Fikret Dayıoğlu, Ali Alemdar, Abdullah Eren, Recep Kılıç, Yılmaz Çiğdem.