AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. Yıldönümünde yayımladığı mesajında birlik, beraberlik ve demokrasi vurgusu yaptı. Başkan Ak mesajında şunları söyledi; “15 Temmuz 2016 tarihi ülkemiz demokrasisi açısından bir milattır. Türkiye’nin önünü çeşitli oyunlarla kapamak isteyen içimizdeki hainlerle 15 Temmuz 216 tarihinde ülkemiz üzerinde hain darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. İçerideki ve dışarıdaki düşmanlarımız 15 Temmuz 2016 tarihinde özgürlüğümüzü ve demokrasimizi elimizden almak istemişlerdir.

Hainlerin gerçekleştirmek istediği bu darbe girişimi sırasında 249 vatandaşımız özgürlüğümüzü, demokrasimizi, vatanımızı korumak için şehit oldu, binlerce vatandaşımız da vatanımızı korumak için yaralanarak gazi oldu. Halkımız Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Sakarya Meydan muharebesinde olduğu gibi hainlere geçit vermemiştir.

İçimizdeki hainlerin düşmanlarla işbirliği yapmalarına rağmen Millet olarak teslim olmadık. Canımız pahasına vatan topraklarımıza göz diken hainlerle mücadele ettik. Bu mücadelemiz, direnişimiz tüm hainlerin ve şer odaklarının planlarını bozdu. Milletçe dünyaya, vatanımıza göz diken kim olursa olsun gözünü oyarız dediğimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde demokrasi nöbetleriyle milletimiz her daim vatan için göreve hazır olduğunu tekrar göstermiştir. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da demokrasi nöbetlerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 11 Temmuz’dan itibaren meydanlarda gerçekleştiriyoruz. 

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde şehit olanlara Allah’tan rahmet, vatanımızı savunmak için gazi olan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”