Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı çalışanları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde 193 arıtma tesisi üzerinde yapılan incelemeler sonucunda revizyona ihtiyaç duymayan 3 tesisten birisinin Sakarya’da yer almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek emeği geçen çalışanlara teşekkür ederken, Başkan Toçoğlu ise elde edilen başarının önemine vurgu yaptı.

Türkiye’ye model olacak tesisler

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Türkiye’deki 193 arıtma tesisinin incelenmesi sonucunda Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisimiz revizyona ihtiyaç duymayan 3 arıtma tesisinden birisi oldu. Yola çıkarken Türkiye’nin en iyi arıtma tesisini şehrimize kazandırmayı hedeflemiştik. Bu projemiz için incelemelerde de bulunmuştuk. Ardından uygulanabilirliği ve verimliliği açısından inşa ettiğimiz sistem üzerinde karar kılmıştık. Türkiye için yeni bir model olacak, arıtma süreçlerini en mükemmel şekilde sağlayacak, online izlenebilen, Türkiye’nin en güzel arıtma tesislerinden birisini şehrimize kazandırdık. Personelimizin de gayretleri ve titiz çalışmalarıyla bu tesisleri bugünlere taşıdık” diye konuştu.

Su’dan tarafız

Dr. Rüstem Keleş, “En büyük sorumluluğumuz ve hedefimiz bize emanet edilen çevreyi ne pahasına olursa olsun korumaktır. Bu konuda daha gerçekleştirmeyi düşündüğümüz büyük projelerimiz var. İnşallah o projeleri de hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Hem içmesuyu hem de atıksu kalitesi ve arıtma oranında Türkiye genelinde önemli bir konumdayız inşallah bu çıtayı daha da yukarı taşıyacağız. Çağdaş bilim, teknoloji ve inovasyondan maksimumum şekilde yararlanırken; bizi besleyen, medeniyetimizi inşa eden, bu topraklarda bin yıldır var olan duygu ve düşüncelerden de hiçbir zaman ayrılmayacağız. Parolamız belli. Biz sudan tarafız. Suya hizmetin tüm yaratılmışlara hizmet olduğuna inanıyor, bu düşünceyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Sakarya’ya değer veriyoruz

Elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Kısa bir süre önce sosyal politikalarda Türkiye üçüncüsü olduk. Vatandaşlarımıza Türkiye’nin en temiz suyunu ulaştıran SASKİ, hak ettiği bir başarıya daha imza attı. Türkiye genelinde değerlendirilen 193 arıtma tesisi arasında herhangi bir sorun çıkmayan 3 tesisten birisi de bizim tesisimiz oldu. En yaşanabilir şehirlerde 2. sıradayız.  Bunlar tesadüf değil. Elhamdülillah bunların hepsi bizim Sakarya’ya gerçekten ne kadar değer verdiğimizi, hemşerilerimize nasıl canla başla hizmet ettiğimizi göstermesi açısından önemlidir. Bütün bunlar mesai arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları sayesinde oluyor. Tesisleri kurmak önemlidir ama tesisleri işletmek daha da önemlidir. Dolayısıyla ben elde edilen başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çıtamızı yükseltiyoruz

Başkan Toçoğlu, “Çok iyiler ancak çok çalışanlardır. Gece gündüz şehrimiz, hemşerilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Çıtamız sürekli yükseliyor. Seviyeyi asla düşürmeyeceğiz. Çalışmalarımıza bundan sonra da son sürat devam edeceğiz. Hamdolsun hayata geçirdiğimiz projelerle, sürdürdüğümüz çalışmalarla yerel yönetimlere örnek olmaya devam ediyoruz. Elde edilen başarılar tamamen birliktelikle ilgilidir. İnşallah el birliği ile şehrimiz için en iyisini en güzelini hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.