“Geleceğimize sahip çıkıyoruz”

Bıçkıdere’de bakır madeni sondajı, su fabrikası ve termal otelin inşaatı için ormanların katledilmesine ve Geyve’de yapılması planlanan çimento fabrikasının doğaya vereceği tahribata dikkat çekmek isteyen Sakarya Barosu Çevre Komisyonu, düzenlediği etkinlikle “Doğa gelecektir, geleceğimize sahip çıkıyoruz” dedi.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Çevre Komisyonu Başkanı Av. Elif Yar, Komisyon üyeleri Av. Elif Aslı Yılmaz ve Av. Serkan Kılıç’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP İl Başkanı Ayça Taşkent de destek verdi.

İstanbul’dan gelen sanatçılarla birlikte tiyatro, müzik, pandomim ve yoga aktivitelerine çocukları ile birlikte katılan Bıçkıdereliler hem keyifli bir gün geçirdiler hem de verdikleri mesajla “Bıçkıdere’ye, ormanımıza ve akarsuyumuza sahip çıkıyoruz” dediler.

“Ağaçlarımı kesme ormanımı bozkır etme”

Eyleme destek veren müzisyenlerin “Ağaçlarımı kesme, ormanımı bozkır etme, karına kar katmak için tepemize otel dikme. Bıçkıdere bırak aksın yerinde, eskisi gibi azade, bakır dursun derinde gerekirse biz çıkartırız ilerde” sözleri ile Bıçkıdere için besteledikleri şarkıya, çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı hep bir ağızdan eşlik ettiler.

“Gelecek kuşaklar bizi affetmeyecek"

İstanbul’dan gelerek Bıçkıdere’nin, Geyve’nin sesi olan sanatçılara teşekkür eden Başkan Kazan, “Bugün çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için buradayız. Doğa hayattır biz bunun bilincindeyiz ve diyoruz ki her türlü menfaatin üzerinde, her türlü rantın üzerinde, çok doğal bir talep ile yaşama talebi için buradayız. Bu sebeple diyoruz ki; Efendiler; son pişmanlık fayda etmeyecek, gelecek kuşaklar, çocuklar, hayvanlar, bizi affetmeyecek, Bıçkıdere'ye bu güzelim doğaya kıymayın" dedi.

Kazan, Komisyon Başkanı Av. Elif Yar ile birlikte sanatçılara teşekkür plaketi takdim etti.