Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Başkan Yrd. Av. Ahmet Ziya Akar, Genel Sekreter Av. Fatih Birkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Yeliz Aydın, Av. Özlem Yılmaz, Av. Talha Toçoğlu, Av. Tolga Kırtay ve TBB Delegeleri Av. Reyhan Şahin, Av. Nihat Nalbantoğlu ilk olarak Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktı.

“Utanıyoruz”
Anıtkabir’de Sakarya Barosu çelengi ile Ata'nın huzuruna çıkan heyet, saygı duruşunda bulundu. Anı defterine “Sevgine ve güvenine layık olamadık Atam” şeklinde duygu ve düşüncelerini ifade eden Başkan Kazan, “Bugün millet türlü belalarla karşı karşıya gelmişse yeniden, kurmak ve yaşatmak için ömrünü adadığın Demokrasi Hukuk ve Cumhuriyet bir gecede uçurumun kenarına gelebildiyse eğer bundan dolayı çok utanıyoruz!” dedi.



“Seni anlayamadık”
Bu utancın hepimize ait olduğunu belirten Başkan Kazan yaşadığımız bu sürecin nedenini ise “Çünkü seni anlayan çok az insan çıktı aramızdan. Ve onların da birçoğu yanlış anladı seni!” şeklinde ile kaleme aldı.
Demokrasiden, hukuktan ve Laik Türkiye Cumhuriyeti savunmaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirten Başkan Kazan “Aziz hatıran karşısında saygıyla eğiliyor ve seni özlemle anıyoruz” cümleleri ile anı defterini imzaladı.
Sakarya Barosu Yönetimi Anıtkabir'de gerçekleştirilen törenin ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu’nu makamında ziyaret etti.



“Omuz omuza”
Yaşanan hukuki sıkıntılara ve mesleki problemlerin karşılıklı müzakere edildiği ziyarette Başkan Feyzioğlu, “Ülke olarak sıkıntılı ve zor bir süreçten geçiyoruz. Savunma hakkının uygulayıcısı biz avukatlara ve Barolara büyük sorumluluk düşüyor. Bu hususta Sakarya Baromuz ile omuz omuza ve birlik içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek yeni göreve gelen Baro Yönetimine başarılar diledi.
Günün anısına Başkan Kazan tarafından, Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu’na adaletin sembolü Themis Heykeli hediye edildi.