Üç haftalık eğitim programının ardından yaptığı konuşmasında tazminat davalarının çok önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, çok küçük bir hatanın bile büyük hak kayıplarına neden olabileceği tazminat davaları için vatandaşları tekrar uyardı.

“İşi ehline verin”

Başkan Kazan, “Vatandaşlarımız hak arayış sürecinde mağdur olmamak için konunun uzmanı olan kişilere başvurmalılar. Sakarya Barosu’nda aldığı eğitimlerle artık tazminat hukuku alanında bilirkişilik yapabilecek derecede uzman avukatlarımız var. Nasıl ki hastalandığınızda hacamatçıya değil doktora gidiyor iseniz, bu davalarda da iş takipçilerine değil avukatlara gitmelisiniz. Çünkü işi ehline veren kaybetmez, hak kaybına uğramaz” dedi.

“Kardeş baro”

Sertifika törenine katılmak üzere Sakarya’ya gelen Ankara Barosu Başkan Av. Hakan Canduran da, Sakarya Barosu’nu kardeş bir Baro olarak gördüğünü ve eğitim konusundaki birikimlerini Sakarya Barosu Avukatları ile paylaşmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

“Avukat olmadan adaletin tecellisi mümkün değil”

Bilirkişilik yasası ile ilgili görüşlerini belirten Av. Hakan Canduran, “Her ne kadar avukatlar bilirkişilik sistemi dışında tutulmak istenmişse de, Avukat bilirkişiler olmadan adaletin tecellisi mümkün değil. Bunu artık anladılar. Şu an Adalet Bakanlığı bünyesinde bu yasa ile ilgili çalışmalar yapılıyor” diyerek avukatların bilirkişilik için önlerinin açıldığını ifade etti.

Eğitim sonunda Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran ve Eğitimci Av. Başak Dalkıran ile birlikte meslektaşlarına sertifikalarını takdim eden Başkan Kazan, Av. Hakan Canduran’a da Ankara Barosu AVSA olarak verdikleri destekten dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.