Söz konusu parkla ilgili mahkemeye başvurduklarını ve yapılan incelemelerin ardından bilirkişi raporu hazırlandığını kaydeden Baro Başkanı Zafer Kazan, ortaya çıkan sonucun korkutucu olduğunu dile getirmiş veYüksek gerilim hattı altında bulunan her iki parkın da manyetik alan düzeyleri Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamış olduğu, çocukluk çağında lösemiyi 2 kat artırdığı belirtilen 0,4 µT değerinden, parkların bazı noktalarında 10, bazı noktalarında 43 kat daha fazla ölçüldüğü raporlandı” demişti.

Kazan’ın bu açıklamalarının ardından Erenler Belediyesi de bir açıklama yaparak, belediyenin yaptığı başarılı çalışmalar karşısında, bir algı oluşturma çabasına girildiğinin altı çizildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Maalesef ki Erenler Belediyesine karşı bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Son olarak Erenler Trafik Park için de bu yönde karalama kampanyası başlatılmıştır. Üzülerek görüyoruz ki, Sakarya’da görevi alanı dışında birçok konu ile gündeme gelen Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan da bu karalama kampanyasına katılarak konuyu farklı şekillerde gündemde tutmaya çalışma gayretine girmiştir. Son olarak Sayın Kazan’ın yaptığı açıklamada belediyemizi hedef göstererek, sözde yargıya taşıdıkları olaya mahkeme dışında etki etmeye çalışarak kamuoyu önünde açıkça yargıya müdahalede bulunmuştur. Henüz belediyemize gelen bir bilgi, bir dava ve adli makamlardan bir belge olmadığı halde, konunun yargıya taşındığını ve de konu ile ilgili araştırma yapıldığını ifade eden Kazan, elinde hiç bir şey olmadan adeta hüküm vererek  “Trafik Park Kapatılacak’’ şeklindeki ifadesi ile hukuka baskı yapmaya çalışmıştır” denildi.

“Örnek kararlar var”

Türkiye’de yüksek gerilim altına imar izinlerini düzenleyen, yasaklayan bir mevzuat olmadığını, burada görüş alınacak kurumun TEİAŞ olduğunu ifade eden Erenler Belediyesi yetkilileri, “Sözü geçen Trafik Parkın proje aşamasında gerekli olan çalışmalar tamamen yapılmıştır. Konunun muhatabı olan TEİAŞ’tan gerekli izinler ve görüşler alındı. Ayrıca bu ve buna benzer emsal kararlar incelendi. TBMM’ye benzer konularda verilmiş soru önergeleri ilgili birimlerimizde değerlendirildi ve yasal bir engel olmadığı sonucu çıktı. Sonrasında da Trafik Park mevcut yerinde inşa edilerek hizmete açıldı” dedi.

“Çocuklar istismar ediliyor!”

Erenler Belediyesinin yaptığı Trafik Park’ın bu şekilde gündemde tutulmaya çalışılmasında amacın farklı olduğu belirten açıklamada, “Yüksek Gerilim hatları altında yükselen yüzlerce bina, yaşam alanı, sosyal tesis varken, bunlar ile ilgili hiçbir açıklama ya da beyanatları olmayan kişiler ve de gazetelerin sadece Erenler Belediyesi tarafından yapılan Trafik Parkı gündeme getirmelerinde amacın çok farklı olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de binlerce, hatta ilimizde yüzlerce bina, konut olarak kullanılan yaşam alanları, yüksek gerilim hatları altında inşa edilmiş ve bu alanlarda yaşamlarını gün boyu sürdüren çocuklar ve aileler var iken, buralar ile ilgili hiçbir sorun çıkmamış ve bir açıklama yapılmamışken, gündeme sadece Trafik Park’ın gelmesi oldukça manidardır. Sadece Trafik Parkı gündeme getirmek burada ayda belki de sadece 30 dakika eğitim alacak çocuklar üzerinde yapılan açıkça bir istismardır” ifadelerine yer verildi.

Amacın Trafik Park üzerinden belediyeyi karalamak olduğunun ifade edildiği açıklamada ayrıca, “Halbuki Sayın Zafer Kazan iyi niyetli bir şekilde konuyu tüm iletim hatları ile ilgili gündeme getirmeyi deneseydi, öncelikle Sakarya’da ki yüksek gerilim hatlarının yeraltına alınması yönünde bir çalışmayı gündeme getirseydi bizler de kendisine Erenler Belediyesi olarak seve seve destek olurduk” denildi.