Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bedii Kaya’nın sunduğu seminere; Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Genel Sekreter Av. Ümit Fırtın, Yönetim Kurulu üyesi Av. Esra Öztürk ve CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert de katıldı.

Seminerin ardından konuşan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bedii Kaya, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun bilişim hukukunun önemli alanlarından bir tanesi olduğunu kaydetti. Kaya; “Bu alan şirketlerin kanuna uyumu ve bir yandan da bireylerin haklarının savunulması bağlamında avukatlara yeni bir çalışma alanı sağladı. Tabii bu konuda dikkatli davranmak ve disiplinler arası bakış açısıyla uzmanlığı yakalamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

"Toplumun tüm kesimini ilgilendiriyor"

Kişisel Verilerin Korunması konusu sadece hukukçuları değil, toplumun tüm kesimini ilgilendiren bir mesele olduğunu ifade eden Kaya; “Bu alan disiplinler arası bir bakış açısını ve kapsamlı bir uyum sürecini gerektiriyor. Kişiler bakımından ise Anayasa’da yerini açıkça bulan yeni bir temel hak ve hürriyet niteliğinde olan kişisel verilerin korunması hakkı bağlamında önemli. Kanunun çok geniş bir yelpazesi olması dolayısıyla avukatlar bu konuya ilgi gösteriyor” dedi.

Son olarak Sakarya Barosu’na teşekkür eden Kaya; “Sakarya Barosu’na nazik davetleri ve güzel ev sahipliği için çok teşekkür etmek isterim. Sakarya Barosu'nun bu tür faaliyetlerle bilişim hukuku alanına daha da yoğunlaşarak, bu alanda öncü olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Seminerin sonunda Başkan Buraki, katılımı dolayısıyla Kaya'ya teşekkür ederek Sakarya Barosu’na ait ‘Adalet Saati’ takdim etti.