Toplantı öncesi yolu traktörlerle kapatan yerel halk sabahın erken saatlerinden itibaren havanın soğuğuna da aldırış etmeden bir araya geldi. Saat 14.00'da yapılması planlan toplantı öncesi Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan'da halka destek vermek için olay yerine gitti.

CİĞERLERİMİZE BETON DÖKMEYİN
Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Yeliz Aydın, Av. İlknur Ebiz Yıldız ve Çevre Kent ve İmar Hukuku Komisyonu Üyesi Av. Serkan Yılmaz Kılıç’ın da destek verdiği eylemde halk ve STK’lar “ciğerlerimize beton dökmeyin”, “çimento mu yiyek”, “yeşilimizi, meyvamızı, havamızı koruyoruz” yazılı pankartlarla çimento fabrikasını istemiyoruz mesajı verdi.
Eylemde bir araya gelen vatandaşlara seslenen Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan; ”İlimize, Geyve’mize sahip çıkmak için buradayız. Çimento fabrikası Sakaryalılara zehirden başka hiçbir şey vermeyecek. Geyve’nin doğasını havasını insanlarını mahvedecek. Oysa ki bu verimli coğrafya insanlara can veriyor hayat veriyor, ağaçları temiz hava veriyor, oksijen veriyor, toprakları ayva, kiraz, üzüm veriyor. Böylesi verimli kadim tarım toprakları bulunan bir coğrafyayı çimento fabrikası ile kirletmek skandaldır. Gelin bu işten vazgeçin Geyve’nin toprağına kıymayın çocuklarımızın geleceğine kıymayın. Burası doğru yer değil” mesajı verdi.
Başkan Kazan çimento fabrikasının kurulması yönünde karar alınması halinde anayasanın verdiği tüm direniş yollarını kullanacaklarını ve Sakarya Barosu olarak konunun takipçisi olacaklarını ifade ederek “Geyve’nin ayvasını çimento fabrikasına yedirmeyeceğiz” dedi.