Av. Düzgün mesajında çocuğun yaşama ve gelişme hakkının temel haklarının şemsiyesi olduğuna dikkat çekerken, savaş, terör, göç, çocuk işçiliği ve istismarının yaşam hakkını ciddi şekilde tehdit ederken buna bağlı olarak sağlık, eğitim hizmetine ulaşımda yaşanan sıkıntıların çocukların da hem fiziksel hem psikolojik anlamda gelişimlerini engellediğini ifade etti.

İstismar facaları gün geçtikçe artıyor
Ülkemizde çocuk istismarı davalarının gün geçtikte artmakta olduğuna vurgu yapan Düzgün, “Her ne kadar tespiti bakımından oldukça güçlüklerle karşılaşılsa da, resmi istatistiklere yeterince yansımaması ve her vakanın yargıya taşınmaması gibi nedenlerle sayı tam olarak tespit edilmese de, ailelerin eskiye oranla konuyu dillendirip çocuklarına sahip çıkmaları sebebiyle sayının gün geçtikçe arttığı saptanmaktadır” dedi.

Bu yanlıştan dönün
Çocuk yaşta evliliklerin bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini belirten Av. Düzgün buna karşın meclise verilen, çocuğun cinsel istismarının “rızaya dayalı” olabileceği ve istismarcısı ile evlendiğinde belli bir süre evli kalması durumunda istismarcının denetimli serbestlikten yararlanabileceği hakkındaki önergeye tepki göstererek, “Çocukların dünyalarının kararmaması için en kısa zamanda bu yanlış anlayıştan dönülmesi dileğiyle tüm çocuklarımızın çocuk hakları gününü kutluyoruz” dedi.