Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir basın açıklaması paylaşılan etkinlik, DramaArt oyuncuları tarafından çocuğa yönelik şiddete dikkat çekmek için hazırlanan tiyatral gösteri ile devam etti.

Çocuklar kendi hakları için sahnedeydi

Çocuk haklarına, özellikle de çocuğa yönelik şiddete dikkat çekebilmek ve farkındalık yaratabilmek için hazırlanan gösteri öncesinde yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuna seslenen Av. Elif Erdem Düzgün, “Bugün sergilenecek olan kısa Mim gösterisi ile herkesin empati yapmasını diliyoruz” dedi.

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak bu güne kadar pek çok vakada hakları ihlal edilen ve desteğe ihtiyacı olan çocukların yanlarında yer aldıklarını ve destek verdiklerini ifade eden Av. Elif Erdem Düzgün bundan sonra da aynı şekilde hukuki destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Suça sürüklenen çocuklar

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, yasal düzenlemeler kadar yasaları uygulayanların ve toplumun vicdanlı olması gerektiğine dikkat çeken Av. Elif Erdem Düzgün, “2005 yılında yürürlüğe giren Çocuk Koruma Kanununun amacına uygun şekilde işlerlik kazanabilmesi ve korunma ihtiyacı olan çocuklar için öngörülen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin sağlıklı işlemesi için halen kurumlar arası koordinasyonu sağlayacak etkin bir altyapı oluşturulması gerekmektedir. Eğitim kurumlarında öğretmenlerin ve idarecilerin sadece eğitim ve öğretim değil, çocuk hakları konusunda da hassas olmaları ve saptadıkları çocuk hak ihlallerini yetkili mercilere iletmede etkin rol oynamaları gerekmektedir. Suçu sürüklenen çocukların, suça sürüklendikten sonra cezalandırılması değil, rehabilite edilerek yeniden suç işlemesinin önüne geçecek tedbirlerin belirlenmesi devletin bu husustaki temel politikası olmalıdır” dedi.