“Avukat nerede?”

 

Büroda çalışan bir kişi "tabi haber vereyim" diyerek Baro Başkanı ve beraberindeki heyeti üst katta avukat olduğu söylenen kişiye yönlendirdi. Ancak Baro Başkanını tanıyan ve beraberindeki heyeti gören şahıs kendisinin avukat olmadığını, bir şirketin sigortalı çalışanı olduğunu ifade etti. Bunun üzerine “tabelada hukuk bürosu yazıyor, burası hukuk bürosu ise Avukat nerede?” diye soran Başkan Kazan Avukatı ve ruhsatnamesini görmek istedi.

Başkan Zafer Kazan’ın, tabelada ‘Hukuk Bürosu’ yazdığını, kanuna göre ancak bir avukatın bürosunda ‘Hukuk Bürosu’ yazabileceğini, Baro Başkanı olarak avukatın kim olduğunu bilmek ve ruhsatını görmek istediğini söyledi. Bunun üzerine ilgili şahıs, “Burada bir avukat yok, burası avukatlık bürosu değil. Bir şirketin tahsilat bürosu. Ben de şirketin sigortalı çalışanıyım” diyerek şirketin yöneticisi olduğunu söylediği başka bir kişiyi çağırdı.

Bir süre sonra tabelasında “Hukuk Bürosu” yazılı adrese gelen ve şirketin yöneticisi olduğunu söyleyen kişinin, “Burası şirketimizin tahsilat bürosu, avukatlık bürosu değil” demesi üzerine söz konusu durumu tutanak altına alan Baro heyeti, polise ihbarda bulunarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, “Biz Baro olarak tabelasında Hukuk Bürosu yazılı adrese Avukatlık Kanununun verdiği görev gereği gittik ancak herhangi bir avukat bulamadığımız gibi bize buranın bir şirketin tahsilat bürosu olduğu ifade edildi. Biz de tutanağımızı tuttuk ve tabelasında Hukuk Bürosu yazan, Adalet Terazisi gibi semboller kullanan, avukat olmadığı halde vatandaşa karşı böylece avukat görüntüsü veren kişilerle ilgili Cumhuriyet Savcılığına ihbarda bulunduk. Artık gerisi Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemelerin görev alanına giriyor” dedi.

“Baromuza bildirin savcılığa ihbar edin”

Avukat olmadığı halde kendini avukat gibi gösteren ve tanıtan kişilere karşı daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan;

“Hiç kimse, Avukat olmadığı halde, tabelasına ‘Hukuk Bürosu’ yazamaz, avukat gibi bir görüntü vermek ve vatandaşları yanıltmak amacıyla adalete ait simgeleri kullanamaz. Kendini avukat gibi tanıtamaz. Kendilerini avukat gibi gösteren fakat avukat olmayan kişi ya da kişilerin fark edilmesi halinde vatandaşlarımızın bu durumu derhal Baromuza bildirmelerini ve Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar etmelerini rica ediyoruz. Bu kişilere karşı vatandaşlarımız çok daha dikkatli olmalıdır” diyerek uyarılarda bulundu.