“Sorumluluk örneği gösterdiniz”

Daha önce mahalle muhtarlarından gelen ihbarlarla kahvehanelere düzenledikleri baskınları hatırlatan Başkan Kazan, “Sakarya Barosu olarak sizlerin de desteği ile kahvehanelerde vatandaşları yanıltmaya dolandırmaya çalışan simsarlara baskınlar yaptık. Vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması, mağdur olmaması ve aynı zamanda mesleğimizin itibarı için yaptığımız bu çalışmalar bizim görevimizdi. Sizler de vatandaşlarımızın birinci elden temsilcisi, mahalle muhtarları olarak bu tür mağduriyetleri engellemek adına güzel bir sorumluluk örneği gösterdiniz.  Tüm meslektaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Veda değil devir teslim”

Başkan Kazan, “Evet, Baro Başkanlığı görevim burada sona eriyor ama biz hukukçuyuz ve her şartta, her durumda yanınızda olduğumu öncelikle ifade etmek istiyorum. Baro Başkanlığı dönemime dair en büyük kazanımım bu dostluklar ve ilişkilerdi. Biz bu ülkenin bu şehrin insanlarıyız. Yine bir araya geleceğiz, birbirimize ihtiyaç duyduğumuz her konuda destek olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın daha iyi şartlar altında yaşamaları için birlikteliğe, bu dayanışmaya ihtiyacımız var. Görev yaptığımız süre içinde olumlu ya da olumsuz eleştirileri ile bizlere fikir veren her kurum ve kuruluşa teşekkür ediyorum. Bunlar benim için çok önemli. Bu süre zarfında bazı ziyaretleri çok ayrı bir noktada tutuyorum; biri köylülerimizin ziyareti oldu ikincisi sizlerin desteği, çünkü sizler vatandaşlarımızın ilk elden temsilcilerisiniz. Sizlere tekrar teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan Muhtarlar Federasyonu Erdal Erdem ve Muhtarlara verdikleri destek için teşekkür ederek başarılar diledi.

“Her sıkıntımızda yanımızda oldunuz”

Ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını belirten Federasyon Başkanı Erdal Erdem ise, “4 Yıl boyunca Baro Başkanı olarak Sakarya’mıza hizmet verdiniz. Muhtarlar olarak Baromuza ilettiğimiz her sıkıntıda yanımızda olduğunuz ve duyarlılık gösterdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Makamlar gelip geçicidir ama dostluklarımız bakidir. Başımız sıkıştığı zaman yine sizin kapınızı çalacağız. Bizim de kapımız aynı şekilde sizlere hep açık olacaktır” diyerek Başkan Kazan’a veda etti.