Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Alemdar; Serdivan Belediyesi’nin kültür ve sanat faaliyetlerini yakından takip ettiğini dile getiren Baro Başkanı Abdurrahim Burak’a çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Bizim için ayrı bir öneme sahip”

Alemdar, kültür ve sanat faaliyetlerinin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirerek; Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi ve onun bünyesinde çalışmalarını sürdüren Serdivan Çocuk Akademisi’nin bu kapsamda hayata geçirilen en önemli projelerden biri olduğunu söyledi.

Farklı kulüp çalışmalarının yanı sıra uluslararası etkinlikler, konser ve sergilerle Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nin şehrin kültür ve sanat hayatına önemli katkı sunduğunu dile getiren Alemdar, özellikle Çocuk Akademisi’ndeki minik öğrencilerle sık sık bir araya geldiklerini ve onların yüzündeki mutluluğun kendilerini daha da motive ettiğini belirtti.

“Bu misyonu sürdüreceğiz”

Serdivan Belediyesi olarak kültür ve sanat yayınları ile şehrin sosyal hafızasını ve tarihimizi kayıt altına alarak geniş kitlelere tanıtma fırsatı da bulduklarını dile getiren Alemdar; Cephe Sakarya Darbeye Karşı Kol Kola ve Justinianus Belgeselleri’nin yanı sıra Sarduvan Romanı, Serdivan Tarihi, Bilge Hekim Sadık Canlı ve Çanakkale Tarihi eserleri ile bu misyonu sürdürdüklerini söyledi.

“Tüm paydaşlarımızla birlikte”

Serdivan’ın bir üniversite kenti olduğunu ve bu bilinçle hareket ederek öğrencilere ve eğitime yönelik çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Alemdar; “Sakarya Üniversitemizin Serdivan sınırlarında yer alması ve öğrencilerimizin ağırlıklı olarak Serdivan’da ikamet etmesi hem bize gurur veriyor hem de sorumluluğumuzu bir kat daha arttırıyor. Bu bağlamda öğrencilerimize ve eğitime yönelik faaliyetlere öncelik veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte hareket etmeye özen gösteriyoruz. Onlarla gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği bizi daha da güçlendiriyor” diye konuştu.

“Kültür ve sanata yön veriyor”

Serdivan Belediyesi’nin etkinliklerini yakından takip ettiğini belirten Sakarya Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, “Serdivan projeler üreten bir ilçe olmanın çok ötesinde özellikle şehrimizin kültür ve sanat hayatına yön veren bir konuma sahiptir. Bu çalışmaları yakından takip eden biri olarak Serdivan Belediyesi’nin bundan sonra da güzel çalışmalara imza atacağına inanıyoruz” dedi.