Kaza, TEM otoyolu Sapanca ilçesi mevkiinde öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, TEM otoyolunda Ankara istikametine gitmekte olan 34 SNL 71 plakalı Refik K. idaresindeki cipe, aynı istikamette gitmekte olan Cebrail T. idaresindeki 66 HA 669 plakalı otomobil yandan çarptı. 
Çarpışmanın etkisiyle her iki aracın da sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Bariyerlere çarpan araçlar yaklaşık 30 metre sürüklenerek durabildi. Kazada 34 SNL 71 plakalı cip sürücüsünün eşi Melek K. ile 66 HA 669 plakalı araç sürücüsünün eşi Zeynep T. ve oğulları Muhammed T. yaralandı. 


Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyotosa Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası her iki araçta da büyük hasarda maddi hasar meydana geldi.
Kazanın meydana geldiği mevkide trafik bir süre aksadı. Ekiplerce kontrollü şekilde sağlanan trafik, kaza yapan araçların yoldan kaldırılması ile normal seyrine döndü. Polis kazayla ilgili incelemesini sürdürüyor.