Baraj inşaatının elek bölümünde çalışan 3 işçi, kendilerine herhangi bir sebep gösterilmeden işten çıkarıldı. İşten çıkarılanların Beldibi Mahallesi sakini olması nedeniyle, mahalleli duruma tepki göstererek, şantiyeye gitti. Daha önce de Beldibi sakinlerinden 10 işçinin işine son verildiğini belirten vatandaşlar, “Neden hep bu mahallede oturanlar işten çıkarılıyor” diye sordu.

ballikayada_gerginlik3.jpg

Proje Müdürü Musa Gönül ile görüşmek isteyen vatandaşlar, uzun süre şantiye alanında bekledi. Gönül ise ancak jandarma olay yerine gelince vatandaşlarla görüşerek sorularını yanıtladı.

Vatandaşların, işçilerin neden çıkarıldığı yönündeki sorusuna Gönül, “Benim yapabileceğim bir şey yok. Taşeron firmayı buraya genel merkez gönderdi” şeklinde yanıt verdi.
Aldıkları cevaptan tatmin olmayan vatandaşlar ayrıca işçilere, asgari ücretten hariç aile yardımı ve çocuk parası da verilmediğini ileri sürdü. Gönül bunun üzerine ise, “Kimse gelip benden böyle bir hak talep etmedi. Söyleselerdi ilgilenirdim” dedi.

ballikayada_gerginlik2.jpg

Mahalle sakinlerinden Yalçın Coşkun, “Proje müdürü tarafından bize bir takım sözler verdiği halde neden şimdi böyle bir şey yapılıyor. Ben kendisiyle daha önce de görüştüm. On kişi işten çıkarılmıştı. Neden bu işten atılan on kişi sadece bizim köyden diye sorduğumda, bana diğerlerine ders olsun diye çıkarttık dedi. Diğerlerine ders olsun diye böyle bir karar verildiyse madem, iki tane bizim buradan işçi atarsın, üç tane başka yerden işçi atarsın. O zaman art niyet aramam. Hem bizim köyde baraj yapıyorsun, hem de bizim arkadaşlarımızı işten atıp mağdur ediyorsun. Böyle bir şey olmaz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Beldibi mahallesi sakinleri, yetkililerden konuya açıklık getirmelerini istediklerini belirterek, yardım talebinde bulundular. / www.akyazihaber.com

ballikayada_gerginlik.jpg