Serdivan Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Toplantı Salonundaki programa Vali Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci meclis başkanları ile öğrenciler katıldı.

Öğrencilik döneminde öğretmenleri ve idarecilere imrendiğini ve onlar gibi olmak istediğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “O zamanlar bugünleri hayal bile edemiyordum, bu makama geldiğim zaman o günleri hatırladım ve zaman ne kadar da çabuk geçiyormuş dedim. Biliyorum ki şimdi sizler de benim imrendiğim şeyleri düşünüyorsunuzdur. Sizler de bir gün çok büyük yerlere geldiğiniz zaman, öğrencilik yıllarımızda Sakarya Valisi bize bunları söylemişti diye hatırlarsınız. Bizler bu makam ve mevkilerde geçiciyiz. Sizler ileriki zamanlarda bizim yerimize geçip, il ve ilçeleri hatta ülkeyi yöneteceksiniz.

Gençler sizlere çok ihtiyacımız var. Eğer Türkiye eskiye göre biraz daha iyi ise, o günün gençleri ve öğrencileri biraz daha iyi olduğu içindir. Yani sizler iyi olursanız, nitelikli yetişirseniz, demokrasinize sahip çıkıp, çevre bilinciniz olursa, hayvanlara, insanlara ve onların haklarına saygı gösteren bir mantıkla yetişirseniz, bir de memleketin derdiyle ilgilenirseniz, ülkemiz geleceğe çok daha güvenle bakacaktır.

Hiçbiriniz torpille ya da atamayla gelmediniz, arkadaşlarınızın sizi seçmesi ne kadar büyük bir mutluluk değil mi? Arkadaşlarınız size güvenmiş, sevmiş, karakterinizi beğenmiş ve ‘Bizi en iyi bu kardeşimiz temsil eder’ diyerek oy vermiş. Ben Ortaokuldayken sınıf başkanlığına aday olmuştum, ancak seçilememiştim, hala içimde ukdedir ve aklıma geldikçe üzülürüm.

Sizi seçen insanların temsilcisi durumunda olmanız size aslında büyük bir güç vermeli. Milli egemenlik diyoruz, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyoruz. Ama egemenliğin tanımını çok iyi bilmemiz lazım. Egemenlik; güç demektir ve devletin verdiği güç, millete aittir. Yani Türkiye Cumhuriyeti devletine güç veren asıl temel, milletin gücüdür. Milletimiz güçlü ise, devletimiz de güçlü olur. Eğer bizi Suriye gibi bölüp parçalayamıyorlarsa, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bütün çabalarına, müdahalesine ve saldırılarına rağmen devletimiz yıkılmıyorsa, bu milletimizin gücü sayesindedir. Atatürk Samsun’a tek başına çıktı. Ama ilk yaptığı iş; Erzurum’da, Sivas’ta kongreler düzenleyip, milletin gücünü ve desteğini arkasına almak oldu.

TBMM’de bulunan vekillerimiz ile sizin aranızda fark yoktur. Onlar; adı üstünde milletin temsilcisi, sizler de öğrencilerimizin, okullarımızın temsilcisisiniz. Okulunuzdaki sorunları, arkadaşlarınızın problemlerini, okulla ve eğitimle ilgili yaşadığınız sıkıntıları ya da varsa daha iyiye ve güzele ulaşmak için projelerinizi okul idarenizle, bizlerle, öğretmenlerinizle paylaşmaktan çekinmeyin. Çünkü seçilmiş olarak sizler, demokrasinin bir yansımasısınız.

Size en büyük tavsiyem; ne olursa olsun çok çalışmanız. Öğrencilik yıllarımda daha çok çalışıp, yabancı bir dil öğrenseydim diyorum bazen. Bu günlerinizi boşa geçirmeyin, derslerinize iyi odaklanın, çok kitap okuyun ve mutlaka en az bir yabancı dil öğrenin. Teknolojinin esiri olmayın ve sosyal hayatın içinde hep var olmaya çalışın. Günümüz gençleri ne yazık ki kendilerini bazen ifade bile edemiyorlar, bu konuda teknoloji ve sanal alemin olumsuz etkisi çok büyük. Üniversite mezunu genç bize ailesinden ya da akrabalarından birilerini gönderip, iş talebinde bulunuyor. Yani kendisini izah edemiyor ve güvenmiyor.

En büyük zenginliğimiz ve geleceğimiz sizlersiniz. Sizler arkadaşlarınızın temsilcileri olduğunuza göre, donanımlı insanlarsınız. Biz de size güveniyoruz. Allah’ın izniyle çok büyük yerlere geleceğinizden şüphem yoktur. Ben şuan karşımda küçük çocuklar görmüyorum, geleceğin Valisini, Kaymakamını, Profesörünü, Doktorunu hatta Bakanını, Başbakanını, Cumhurbaşkanını görüyorum, tabi artık yeni sistemle Devlet Başkanını görüyorum. Ne olursa olsun kendinize güvenin. Sayın Cumhurbaşkanımız sizden çok daha olumsuz koşullarda büyüyerek ve çalışarak o makama geldi. Hepinizin hedefi çok büyük olmalı. Hedef ne kadar büyük ise, istediğiniz yere o kadar çabuk ulaşırsınız” dedi.

Daha sonra Öğrenci Meclis Başkanlarının sorun, talep ve görüşlerini de dinleyen Vali Balkanlıoğlu, tüm konuşmacıların söylediklerini not aldırarak, çözümü için ne gerekiyorsa yapılacağını da ifade etti.

Vali Balkanlıoğlu ayrıca, eğitim alanındaki kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, öğrenci, öğretmen ve yönetici işbirliğinin artırılmasına dair gençlerimizin düşüncelerinin, geleceğimize ışık tuttuğunu da sözlerine ekledi.