İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda, muhtarların şikâyet, talep ve önerilerini dinlemek üzere düzenli olarak merkez ve ilçe muhtarlarıyla buluşan Vali Balkanlıoğlu, bu kapsamda Karapürçek ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldi.

Toplantı öncesi NTG Plastik Fabrikasının Karapürçek ilçesindeki üretim tesislerini gezen Vali Balkanlıoğlu, fabrikada üretilen parçaları inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı. Öğlen yemeğinde işçilerin masasına konuk olup sorunlarını da dinleyen Vali Balkanlıoğlu, ayrıca ilçenin ekonomi ve istihdamına katkıda bulunan fabrika yetkilileri ile çalışanlarına kolaylıklar diledi.

Daha sonra İlçe Belediye Başkanlığına geçen Vali Balkanlıoğlu, Başkan Orhan Yıldırım’dan hizmetler ve yatırımlar hakkında bilgiler aldı. Kaymakamlığı da ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, ilçeye yeni atanan Kaymakam Vekili Elif Nur Yaman’a hayırlı olsun temennisinde bulundu ve görevinde başarılar diledi.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda Mahalle Muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Balkanlıoğlu, bu toplantıların her türlü fikri içinde barındıran yeni bir iletişim kanalı oluşturduğunu ifade etti.

Kaymakam Vekili Elif Nur Yaman, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Belediye Başkanı Orhan Yıldırım ile kamu kurum ve kuruluşlarının il-ilçe temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, öncelikle herkesin temsil ettiği mahallenin sorunlarına iyi hâkim olması gerektiğini dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Eğer hepimiz temsil ettiğimiz yerlerin sorun ve sıkıntılarını iyi bilirsek, çözüme de kolayca ulaşabiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte tüm devlet büyüklerimizin en çok önem verdiği meslek kuruluşlarının başında muhtarlık makamı geliyor. Çünkü halka en yakın, direkt temas kuran ve halkla her an iç içe olan bir mesleği icra ediyorsunuz. Sıkıntılar, sorunlar ve talepler konusunda donanımlısınız. Nerede bir sorun yaşansa ya da vatandaşın başı sıkışsa mutlaka muhtarın haberi oluyor. Muhtarlarımız devletle millet arasında zaten köprü görevinde. Vatandaştan aldıklarını devlete ileten, devletten aldığı talimatları da vatandaşlara aktaran konumundasınız. O yüzden mesleğiniz ve yeriniz çok önemli.

İmkânlar dâhilinde her türlü problem çözülecektir. Eski dönemlere göre ülkemiz insan hakları, ekonomi, istihdam ve yatırım konularında bayağı bir mesafe aldı ve çok daha ileri noktalara gideceğiz İnşallah. Sıkıntılarınızı ileteceğiniz ilgili müdür arkadaşlarımız da yanımızda. Problemler hangi birim yöneticimizi ilgilendiriyorsa arkadaşlarımız anında cevap verecek ya da notunu alarak çözüm için gerekli işlemleri yapacak” dedi.

Karapürçek’te görev yapan muhtarlar öncelikle Sayın Valimizi ilçelerinde görmekten memnuniyet duyduklarını ifade edip mahallelerine dair sıkıntı ve görüşlerini dile getirirken, Vali Balkanlıoğlu da sorunlar ve taleplerle ilgili olarak kurum müdürlerine söz vererek, onların da görüşlerini aldı.

Muhtarlarımızın tüm taleplerinin değerlendirileceğini ve sorunların çözümü noktasında gerekenin yapılacağını da belirten Vali Balkanlıoğlu, doğayla iç içe yaşayan güzel ilçemiz Karapürçek’in kalkınması için çaba gösteren herkese başarılar diledi.