Av sezonunun 1 Eylül’de başlamasıyla birlikte tezgahlarda balık bolluğu yaşanıyor. Av sezonunun bereketli geçmesi ile ağa takılan balıklar tezgahlardaki çeşitliliği arttırdı. Balıktaki bolluk hem balıkçı esnafının, hem de vatandaşın yüzünü güldürürken, fiyatların düşmesi ile birlikte balık satışlarında artış yaşandı. Hamsi fiyatlarının 10 liraya kadar düşmesi, balık satıcılarının tezgahlarında hareketlenmeye neden oldu.

"Vatandaşımız da bol bol yesin"

Denizlerde bol miktarda gerçekleştirilen palamut avcılığının fiyatlara olumlu yansıdığını belirten Cevat Keleş, "Bu sene beklentimizin üzerinde bir sezon yaşadık. Palamut avı bol oldu ve şu anda palamut çekildi yerine hamsi başladı. Hamsi biraz ufak geliyor ama yine de iyi rağbet var. İki aydan beri herkesin yüzü gülüyor. Bu sene diğer senelere göre balıklar güzel. Sezona iyi başladık. Bundan sonra çinekop, istavrit, mezgit ve hamsi satışı daha da artar” dedi.

"Vatandaşın da yüzü gülecek"

Bu yılki av sezonunun verimli geçtiğini vurgulayan ve 25 yıldır balıkçılık mesleği ile uğraşan Osman Aygül, "Şu ana kadar her şey güzel gidiyor. Sezonun başında olduğumuz halde satışlarımız gayet iyi. Sezonun iyi geçmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan tezgahlarda hamsi 10 TL, palamut 20 TL, deniz çuprası 20 TL, çinekop 25 TL'den satılıyor.