Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan; “Her bahar dönemi sürekli dile getirdiğimiz bir sorunun çözülüyor olması bakkalı mutlu etti. Havaların ısınmaya başladığı bu dönemde kaldırım üzerlerinde, köşe başlarında, parklarda ve bahçelerde denetimsiz ve hijyen koşulları gözetilmeden açılan kermesler hep başımıza bela olmuş, biz küçük esnaflara çile çektirmiştir. Her seferinde bizden alınan ürünler, fiyat dengesi gözetilmeden kermeslerde satılarak işlerimize ket vurulmuştur. Hayır amacıyla açılan ama sonradan festival havasına dönüşen bu kermeslerin artmaya başlayacağı bu dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu özellikle biz bakkal esnafını sevindiren bir açıklama yapmıştır” dedi.

Akdardağan; “Başkan Toçoğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir esnaf buluşmasında kermeslere geçit vermeyeceklerini, esnafın yayında yer aldıklarını açıklamıştır. Bu açıklama ile Başkan Toçoğlu, şehrimiz esnafına karşı olan duyarlılığını bir kez daha göstermiştir. Kendisine temsil ettiğimiz esnaf grubu adına teşekkür ediyoruz. Bundan sonra esnafımızı zora sokan bu kermeslerin takipçisi olacak ve mağduriyet yaşatmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum Haftasını da kutlayan Başkan Akdardağan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in hayatının herkese örnek olmasını gerektiğini hatırlattı. Akdardağan sözlerini geride kalan referandum süreci için, “Referandum süreci artık geride kalmış, milletimiz tercihini yapmıştır. Bundan sonra ekonomiye odaklanma zamanıdır. Ülkenin dinamosu olan biz esnaflar, piyasaların canlanması için gerekli adımların atılmasını bekleyeceğiz” şeklinde tamamladı.