Düzce Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Vildan Şamandar Sert’in ev sahipliğindeki istişare toplantısına Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, Kocaeli Odası Başkanı Bayram Kütük, Gebze Odası Başkanı Secaattin Aydın, Gölcük Odası Başkanı Faruk Hikmet Keskin ve Mudurnu Odası Başkanı Cihan Sezer katıldı. Gerçekleşen toplantıda önemli kararlar alındığına dikkat çeken Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan,  yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen bakkalların büyük bir direniş içerisinde olduğunu söyledi.

Başkan Akdardağan, “Fırsatçılara karşı direnişimiz devam ederken, başkanlarımızla son yaptığımız toplantıda bu konuyu enine boyuna tartıştık.  Bakkallarımızın raflarındaki her bir ürün, zincir marketlerdeki raf ürünlerinden ucuzdur. Her zaman olduğu gibi mahallelerimizin bekçileri olan bakkallar yine milletimizden yana duruş sergilemektedir. Tıp ki Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’inde dediği gibi fiyat artırmayıp kahramanlığını bir kez daha gösteren bakkallarımız halkımızın haklı olarak takdirini almıştır. Bu yapılan kahramanlığı milletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da unutmayacak” dedi.

Bakkalların gelen zamlara ve zincir marketlere karşı kahramanca direnişini sürdürdüğünü vurgulayan Başkan Akdardağan, “Bu durumun devamı için tüm imkanlarımızı zorlayacağız. Fırsatçılara gereken cevabı yine milletçe vereceğiz. Zamlar açısından böylesine karışık bir ortamda kahramanca direnen tüm bakkal esnafımız her türlü takdiri hak ediyor. Her bir bakkalımız bizim için bir kahramandır. Ülkenin ekonomisine her zaman katkı sunan, ahiliğin mihenk taşı olan bakkallarımız ayakta kalmaya, milletin ve devletinin yanında durmaya devam edecektir” diye konuştu.

Akdardağan, “Fiyatların daha da artmaması ve fırsatçılara geçit verilmemesi için her türlü imkanı kullanan bakkal esnafımızın yaşaması gerekiyor. Bu vesileyle vatandaşlarımıza ekonomiye katkı sunmak için alışverişlerini zincir marketlerden değil, mahalle bakkallarından yapması çağrımızı yineliyoruz” dedi.