Gençleri bağımlılıktan kurtarma ve kötü alışkanlıkları engelleme çalışmalarına tam destek verdiklerini belirten Başkan Akdardağan, “Sakarya Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurum ve kuruluşların katılımıyla yürütülen ‘Uyuşturucu ile Mücadelede İl Eylem Planı’na oda olarak tam destek veriyoruz. Gençlerimizi ve çocuklarımızı uyuşturucu, tütün ve tütün mamullerinden uzak tutmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz, bu bilinçle hareket ediyoruz. Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından market ve büfelerde uyarıcı, uçucu madde satışına yönelik bazı denetimler yapılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Daha çok yapılmasını temenni ediyoruz. Şehrimizin bilinçli esnafları olarak bu konuda duyarlılığımızı her zaman göstereceğiz” dedi.

Son günlerde artışa geçen tütün satıcılarının sıkı bir şekilde denetlenmesinin, uyuşturucu madde, kaçak sigara ve tütün satışlarının engellenmesi adına çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Piyasada kaçak ve bandrolsüz tütün satışlarının yine arttığını müşahede ediyoruz. Özellikle her sokak başında, pasaj içlerinde, merdiven altlarında mantar gibi tütün satıcıları türedi. Kontrolsüz bir şekilde açılan bu tür satış yerlerine derhal müdahale edilerek yasal yaptırım uygulanmalıdır. Denetimler geciktirilmeden sıklıkla yapılmalıdır. Kaçak sigara ve tütün ürünleri satışı da hemen durdurulmalıdır” diye konuştu.

Akdardağan, “Kayıtsız olan bu tür yerlerde tütünden ziyade, uyarıcı, uçucu madde ve çok ucuza satılarak gençlerimizi yavaş yavaş öldüren sentetik uyuşturucu madde olan bonzai satışlarının da yapıldığı şüphesi taşıyoruz. Sigara, kaçak tütün ve uyuşturucu madde konusunda en başından beri kararlığımız ortadadır. Gençlerimizin elimizden kayıp gitmesine asla izin vermeyeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz. Oda olarak bize gelen ihbarları değerlendirmeye, eğitim çalışmalarına, spora teşvik faaliyetlerine, mahallelerdeki metruk binaların takibine, gençlerimizin takibi konusunda aileler ile olan diyaloglarımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.