Sokaklardaki her bir bakkal esnafının aile bireyi gibi hareket edeceğini söyleyen Başkan Akdardağan, çocuklara yönelik sigara, kötü alışkanlık ve şüpheli kişilere karşı bu yılda duyarlı olacaklarını söyledi. Başkan Akdardağan, “2019-2020 eğitim ve öğretim yılı ülkemize, şehrimize, eğitim camiasına, tüm velilerimize hayırlı uğurlu olsun. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin. Mahallelerin sessizliğinin bittiği ve çocuk sesleriyle cıvıl cıvıl olduğu bir döneme daha girdik. Bakkal amcalar olarak bu yılda görevimizin bilincinde olarak takibi sürdüreceğiz” dedi. 

Mahallelerin kalbi olan bakkalların sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerini vurgulayan Başkan Akdardağan, “Mahallelerin bakkal amcaları olarak, evlatlarımıza ve gençlerimize sahip çıkmaya, koruyup gözetmeye devam edeceğiz. Her bir evladımız bizim için çok önemlidir. Gençlerimizin zehirlenmesine, evlatlarımızın kötü alışkanlık edinmesine, çocuklarımızın istismara uğramasını istemiyoruz. Her bir bakkalımız bu sorumluluk bilinciyle hareket edecek. Yine emniyet birimlerimiz ile birlikte mahalle ve sokaklardaki şiddet olaylarına karşı teyakkuzda olacağız. Sigara, uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda tüm bakkallarımız emniyet güçlerimize yardımcı olacak, velilerimizle ve okul idareleriyle irtibatını sürdürecektir” diye konuştu.

Akdardağan, “Eğitimi her zaman önemseyen bakkal esnafları olarak, sokakları mesken tutan şüpheli kişilere, gençlerimizi kandıran ve zararlı alışkanlık edindirenlere karşı takibi sürdürerek ihbar bulunacağız. Tespitlerimizi yaparak emniyetimiz başta olmak üzere tüm güvenlik güçlerimizle ortak çalışma koordinasyonumuzu sürdüreceğiz. Çocuklarımızı spora yönlendirmenin yanı sıra zararlı alışkanlık edinenleri de vazgeçirmek için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.