İş-Kurumu İl Müdürlüğü hizmet binasında İl Müdürü Tekin Kaya ve Oda Başkanı Ahmet Akdardağan arasında atılan imzalar ile girişimcilik protokolünün süreci başlatıldı. Protokole göre, kendi işini kurmak isteyen ve girişimci olmak isteyenlere yönelik ücretsiz olarak 32 saatlik eğitim imkânı sağlanacak. Düzenlenecek eğitimler ile adaylar kendi iş fikirlerine yönelik iş planları hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanacak.

İmza altına alınan protokole göre eğitimler, 25’şer kişilik 8 gurup ve toplam 200 katılımcıya yılsonuna kadar düzenli olarak verilecek. KOSGEB Sakarya Toplantı Salonu’nda belirlenecek plan dahilinde verilecek eğitimlere katılan herkese, İş-Kur tarafından günlük 20 TL ücret ödenecek. Eğitim kursları sonrasında yine katılımcılara KOSGEB Müdürlüğü tarafından girişimcilik sertifikalarının verileceği açıklandı.

Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nca yapılan anlaşma da planlanan eğitimler, Girişimci İşadamları Derneği (GİADER)’in uzmanları tarafından verilecek. Eğitimlerin verilmesi için yine Oda Başkanı Ahmet Akdardağan, GİADER adına Serdar Demirbilek ile ayrıca bir protokol imzaladı.  Daha sonra açıklanacak eğitim takviminde GAİDER uzmanları tarafından kurslara katılanlara girişimcilik ve iş fikirlerini geliştirmeye yönelik eğitimler verilecek.

Her zaman yeniliğe, gençlere ve eğitime önem verdiklerini belirten Oda Başkanı Akdardağan, “İş kurma düşüncesinde olan, istihdamını artırmak isteyen herkesi bu kurslara davet ediyorum. Amacımız gençleri ve iş kurmayı düşünenleri cesaretlendirmek, motive etmek ve iş planlarını hazırlamalarına yardımcı olmaktır. Geleceğin yeni esnaflarını, ustalarını ve çıraklarını yetiştirmek için hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Eğitimlerimiz şimdiden hayırlı olsun” dedi.  İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya’da, ortak çalışma ve yeni girişimci adaylarına verdikleri destek için Bakkallar Odası Başkanı Ahmet Akdardağan ve yönetimine teşekkür etti.