Güneşler Mahallesi’nde inşa edilecek çok amaçlı kapalı Pazar yerinin güzel bir hizmet olacağını belirten Oda Başkanı Akdardağan, “Geçtiğimiz hafta ihaleye çıkan Kapalı Pazar yeri öncelikle şehrimiz esnafı ve vatandaşımız için hayırlı olsun.  Burada inşa edilecek tesisin örnek olacağı, Adapazarı’na bereket ve hareket getireceğini düşünüyoruz. Dileğimiz bu tür Pazar yerlerinin sayısının çoğalmasıdır” dedi.

Başkan Akdardağan, “Yapımı tamamlandıktan sonra çok amaçlı olarak hizmet verecek olan kapalı pazaryeri kesinlikle Adapazarı Belediyesi bünyesinde işletilmelidir. Herhangi bir kurum ve kuruluşa devredilmemelidir. Pazar yerini belediyenin işletmesi demek ranta izin vermemek demektir ve olması gerekende budur. Belediye başkanımız Mutlu Işıksu’nun sürekli tekrarladığı gibi birlikte yönetim anlayışı ilkesinden hareketle yaptığımız bu önerimizi dikkate alacağını umuyoruz” diye konuştu.

Pazar yerinin belediye yönetiminde olmasının esnafın hakkının korunması için önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Yine bir diğer önerimiz ise, örnek olacak bu pazaryeri tamamlandığında hali hazırdaki tezgahlar ve dükkanlar içindir. Pazaryerindeki tezgahlar esnafımıza hakkaniyet çerçevesin de belediyemizce kura usulüyle verilmelidir. Eğer kura usulü olursa adaletli bir iş yapılır ve herkes memnun olur. Oda yönetimi olarak her zaman söylediğimiz gibi esnafımızın yararına olacak her projeye destek vermeye ve isteklerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.