Başkan Akdardağan’nın ziyaretinden çok memnun kalan ve bu vesileyle Sakarya’daki tüm bakkal esnaflarına selamlarını ileten Genel Başkan Bendevi Palandöken,  esnafların beklentileri üzerine yeni dönemde önemli projelere imza atacaklarını söyledi. Ziyareti değerlendiren Oda Başkanı Ahmet Akdardağan, “Bakkal esnaflarımızın ve özellikle şehrimiz esnaflarının sorunları üzerine genel başkanımızla istişarede bulunduk. Sorunların takibinde olduğumuzu belirterek beklentilerimizi ilettik. Önemli gelişmeleri konuştuk ve yeni dönem üzerine fikir alışverişi yaptık. Her zaman olduğu gibi bize yakın ilgi ve alaka gösteren genel başkanımıza şehrimiz esnafları adına tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette ayrıca önümüzdeki ay gerçekleşecek olan esnaf odaları birlikleri ve federasyon seçimleri üzerine değerlendirmeler yaptıklarını belirten Başkan Akdardağan, “Birlik ve federasyon seçimleri ve de özellikle pazarcılar federasyonu seçimleri konularını görüşerek istişare yaptık. Pazaryerlerinde tezgah açan peynir, bakliyat gibi gıda ürünleri satan esnafların nace kodu nedeniyle seyyar pazarcılar odalarına kaydoluyor. Oysaki bakkallar odası üyesi olması gereken bu esnafların kayıtlarındaki karışıklığın giderilmesini istiyoruz. Genel başkanımıza bu sorunun giderilmesi konusunda istekte bulunduk” diye konuştu.

Başkan Akdardağan ayrıca TESK tarafından uygulamaya alınan ve esnafa önemli kolaylıklar getiren TESK Kart’ın yaygınlaştırılması, kartın sağladığı imkânların genişletilmesi konularını değerlendirdiklerini söyleyerek, “Esnafımız adına verimli geçen bu ziyaretimizde yeni başlatılacak olan projemizin ana hatlarını belirledik. Yine esnafımızın yararına olacak bu önemli projenin detaylarını yakın bir zamanda kamuoyuna açıklayacağız” dedi.