Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, “İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesi kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacaktır. 4 Aralık Cuma günü 21.00'de başlayacak ilk sokağa çıkma kısıtlaması 7 Aralık Pazartesi günü 05.00'te bitecektir” dedi. 
 
Tam kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri bakkal esnaflarının faaliyette olacağını vurgulayan Başkan Akdardağan, “Bakkal, bayi ve büfeci esnaflarımız kısıtlamanın olduğu hafta sonları saat 10.00 ile 17.00 arasında açık kalacaklardır. Açıklanan saatler içinde 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı hariç vatandaşlarımız mahallesi ve sokağındaki en yakın bakkalından alışverişini rahatlıkla yapabilecektir. Yine vatandaşlarımızın istemeleri halinde sokağındaki bakkalından sipariş vererek eve servis hizmeti isteyebilecek” ifadelerini kullandı. 
 
Başkan Akdardağan, “Salgının etkisini iyice hissettirdiği bu zorlu günlerde güvenli ve hijyenik alışverişin tek adresi bakkallarımızdır. Yoğunluğun yaşanmadığı bakkallarımız, hafta içi ve hafta sonu belirlenen saatlerde vatandaşımızın hizmetinde olmaya devam edecek. Devletimizin aldığı tedbirlere, millet olarak uyum sağlamamız durumunda salgının üstesinden geleceğimize ve yine eskisi gibi mahalle sakinlerimiz ile kucaklaşacağımıza canı gönülden inanıyoruz” diye konuştu.