Bakkal esnaflarının hazırlıklarını tamamlayarak mahalle sakinlerini alışverişe beklediğini belirten Başkan Akdardağan, “Bakkal esnafımız bayram nedeniyle hazırlıklarını tamamlamış ve heyecan yaşamaya başlamıştır. Her zaman milletimizle birlikte hareket eden, mahallelerimizin ışığı, kültürü ve simgesi olan, sosyal bağların güçlenmesinde katkıları devam eden bakkal esnaflarımız ekonomik olarak zor günler geçirmektedir. Esnafımız her bayram olduğu gibi bu bayram da piyasadaki hareketlilikten nasiplenmek istiyor. Her zaman bakkal esnafının yanında olan Sakaryalılara bir kez daha teşekkür ederken, bayram alışverişi çağrımızı yineliyoruz. Gelin alışverişleriniz esnafımıza kabus olan zincir marketlerden değil, bakkalımızdan yapalım” dedi.

Bayramları fırsat bilen zincir marketlerin indirimlerine karşı vatandaşı uyaran Başkan Akdardağan, “Özellikle bayram arifesinde indirim adıyla etiket oyunları yapan zincir marketler halen vatandaşımızı yanıltmaya devam ediyor. Vatandaşımız marketlerdeki ürünlerin raf ömrüne, etiketine gramajına ve kasa fiyatlarına çok dikkat etsinler ve mutlaka fiş alarak ürünlerinin takibini yapsınlar” ifadelerini kullandı.

Akdardağan, “Vatandaşlarımız ister bayram öncesi, ister bayram esnasında bakkallarımıza gelerek ekonomik durumlarına göre her türlü gıda alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapabilirler. Bakkaldan yapılacak her alışveriş, esnafımıza sahip çıkma, sosyal bağlarımızın güçlenmesi, aşırı tüketimin engellenmesi ve ekonomimize katkı adına çok çok önemlidir. Diyoruz ki; Gelin kucaklaşalım, bayramlaşalım! Kurban bayramının şimdiden tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyor, bol kazançlar diliyorum” dedi.