Her sokak arasında, mahalle başlarında açılan zincir marketlerin artık tehlikeli boyuta geldiğini belirten Başkan Akdardağan, “Kontrolsüz ve rahat bir şekilde açılan bu marketler esnafımızı bitirirken, yanıltıcı kampanyalarla tüketiciyi de zarar veriyor. Bu marketler kendi aralarında rekabet koşulları nedeniyle en son kendilerini bitirecek ama iş işten geçmiş olacak. Her zaman olduğu gibi yine olan esnafımıza, tüketicimize ve ekonomimize olacak” dedi.
 
Bu tür marketlerin sabah kalkıp pazarda tezgah açar gibi şube açmaması gerektiğine vurgu yapan Bakan Akdardağan, “Zaman zaman aynı sokakta aynı markanın 3-4 tane şubesi oluyor. TESK’in son rakamlarına göre bu tür marketlerin sayısı 25 bine dayandı. İşin kötü tarafı bu tür marketler küçük esnafı, bakkalı da bünyesine katıyor. Bakkalı tezgahtar, çiftçiyi ise işçi yapıyorlar. Rekabete dayanamayan bakkal esnafı bu marketlerde tezgahtarlık yapmaya mecbur kalıyor. Bu ortamda hem esnafımız, hem de tüketicimiz darbe üstüne darbe yiyor” diye konuştu. 
 
Akdardağan, “Lütfen biraz düşünelim. Küçük bir sokakta tek bir bakkal var ve bu bakkal tüm mahalle sakinlerine hizmet ediyor, sırdaş oluyor, kolluyor, gözetiyor. Ama aynı sokakta açılan zincir marketler ne yapıyor, kuruşuna kadar sizden ücret alıyor. Böyle bir ortamda nasıl ayakta kalınabilir. Ekonominin mantığına bile ters olan bu marketlere artık sınırlama getirilmeli” dedi.
 
Esnafın korunması ve desteklenmesinin tüketicilerinde korunması anlamına geldiğine dikkat çeken Başkan Akdardağan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yapacağı düzenleme ile nüfus yoğunluğuna göre açılacak işyeri sayısının belirlenmesini son derece hayati bulduklarını söyledi. Akdardağan, esnafa yönelik düzenlemelerin en kısa sürede hayata geçirilmesi, marketlerin kafalarına göre şube açmamaları gerektiğini ve esnaf adına yapılacak her düzenlemenin takipçisi olacaklarını kaydetti.