Başkan Akdardağan, “Borç, harç, kredi ve vergi yükü içinde yaşayan ve özellikle devlet destekli krediye en çok ihtiyacı olan mahallelerimizin kandili bakkal amcası, bayisi ve küçük esnafları, KOSGEB’in 50 bin TL üst limitli sıfır faizli destek kredilerinin yeniden verilecek olması nedeniyle heyecanımız arttı. TESK’in verilerine göre; Aralık ayında dağıtılan 50 bin liralık KOSGEB kredilerine 244 bin 988 esnaf müracaat etmiş, bunlardan 15 bin kişi, ilimizde ise üç bine yakın esnaf başvuruda bulunmuş, az sayıda esnafın ve işletmenin yüzü gülmüştü. Yoğun talep nedeniyle bir önceki kredilerin devamını talep etmiş ve hükümetimizden de bu çağırımıza cevap bulmuştuk. Şimdi yeniden 12 ay ödemesiz, geri kalanı 3 aylık eşit taksitler halinde toplamda 36 ay geri ödemeli üst limiti 50 bin liralık sıfır faizli kredilerin dağıtımı gerçekleşecek” dedi.

Akdardağan, “Başvuru süresini kaçıran, evrak eksiklikleri ve ayrıca işlerinin yoğunluğu nedeniyle müracaatta bulunamayan esnafımıza bu anlamlı kredi için yeniden umut doğmuştur. Ayrıca, daha önce başvuru yapamayan ve net hasılatı 1 milyon liranın altında olan, 10 kişiden az çalışanı bulunan esnaflarımız ve işletmelerimiz bu kez öncelikli tutulacaktır.  Daha önce başvuruda bulunan, kredi alan ve daha devletin verdiği 30 bin liralık krediden faydalananlar bu krediye başvuramayacaklar” diye konuştu.

Akdardağan, “Başvurular 20 Şubat 2017 tarihine kadar 'sifirfaiz 2017.kosgeb.gov.tr' internet adresi üzerinden yapılacak. Yeni başvuru yapacak olanların KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları gereklidir. 27 Şubat 2017 Pazartesi tarihinden itibaren de kredi faiz desteğine hak kazanan işletmelere SMS ve bilgilendirme e-postası gönderilecek. Krediyi hak eden esnaflarımız rahat bir nefes alabilecekler. Çarşı ve pazardaki daralma sıcak para girişiyle azda olsa ferahlayacaktır. Tüm esnaflarımıza bol kazançlar dilerken,  can suyu kredilerinin de yeniden verilmesini çağrımızı yineliyoruz” dedi.