Taner Belge firması ile Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası arasında imzalanan protokol gereğince ilgili firma, esnafın ayağına kadar gidere gerekli işlemlerin tümünü yapacak.

Esnafı beyanname telaşından kurtarmak adına böyle bir protokolü imza altına aldıkların belirten Oda Başkanı Ahmet Akdardağan, “İmzalanan anlaşma kapsamında üyelerimiz terazi ve ölçü aletlerinin beyannamesini verme ve periyodik muayeneleri için koşuşturma yaşamayacak, gecikmeden dolayı ceza ödemeyecekler. Odamıza kayıtlı üyelerin terazi ve ölçü aletlerinin beyannamelerinin Taner Belge firması tarafından hazırlanarak, kanuni süresi içerisinde verilmesi sağlanacak. 2017 yılı içerisinde firma tarafından hazırlanan beyannameler ile terazi ve ölçü aletlerinin muayeneleri üyelerin bulunduğu ikametgahlarında yapılacak. Bu hizmeti önemsiyoruz. Her esnafımızın zamanı bizim için çok önemli. Ayağa hizmeti getirerek yılsonu yaşanacak koşuşturmadan esnafımızı kurtaracağız” dedi.

Başkan Akdardağan, “Firma tarafından doğacak aksilik durumunda (ölçü ve tartı aletlerinin beyannamelerinin düzenlenerek, toplanması ve muayenelerin yapılması), üyelerin mağduriyeti ve cezaları firma tarafından karşılanacak ve tüm sorumluluk firmaya ait olacak. Yapılacak işin ücreti bakanlığın belirlemiş olduğu fiyatlar olacaktır. Ücret firmaya, üye esnafımız tarafından işin bitiminde ödenecektir. Bakanlığın belirlemiş olduğu, resmi fiyatların dışında üyelerin herhangi bir ad altında ek ücret talep edilmeyecektir. Şimdiden esnafımıza hayırlı olsun” diye konuştu.