Başkan Akdardağan ve yönetim kurulu üyeleri, göreve seçilen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, yönetimi ve Meclis Başkanı Talip Kuriş’i ziyaret etti. Şehir için tam birliktelik düşüncesiyle hareket ettiklerini belirten Başkan Akdardağan; “Şehrimiz esnafıyla, iş adamlarıyla, yöneticileriyle bir bütündür. Birlikte hareket ederek şehrimizin geleceğe dönük hedeflerine ilerlemesinde katkı sunmaya devam etmeliyiz. Sakaryalılık kimliğimizle ortak hareket etmeliyiz. SATSO’nun bu fikirle yaptığı tüm işlerin yayında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Mahalle bakkallarına sahip çıkılması için herkesin destek vermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Akdardağan; “Haksız rekabet ile büyük alışveriş merkezleri ve zincir marketlerin esnafımıza yaşattığı zor günleri hepimiz biliyoruz. Esnafımız yaşamalı ki ayakta kalabilsin. Mahallerin simgesi olan bakkallarımız sosyal dengenin sağlanmasında, sofraya aş, tuz, ekmek gelmesinde büyük rol oynar. Şehrimizde oluşan istişare kültürünün devamıyla, esnafımızın sorunlarının çözümü için birlikte adım atmalıyız” diye konuştu.

Yapılan ziyaret için teşekkür eden Başkan Altuğ, bakkal esnafının büyük zincir marketlerle rekabet edebilirliğinin zorluğuna dikkat çekerek herkesin bakkala destek olması çağrısında bulundu. Altuğ, esnafa destek için kurum olarak gerekeni yapacaklarını, mahalle bakkallarının zincir marketlere karşı verdiği mücadelede yanlarında olduklarını söyledi. Başkan Altuğ ayrıca SATSO öncülüğünde gündeme taşınan 'Şifremiz 54' çalışmasına da değinerek, Sakaryalılık bilinciyle hareket edeceklerini söyledi.