Zorunlu olacak
1 Temmuz’da, on binlerce işletmeyi ilgilendiren önemli bir uygulama başlıyor. Bu tarihten itibaren, bir kişi bile çalıştıran işyerlerine, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu geliyor.
 
Firmayla anlaştık
Bakkal ve bayi esnaflarına yönelik hatırlatma da bulunan Başkan Akdardağan, “İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri 1 TEMMUZ 2016 Cuma gününden itibaren (Az Tehlikeli Sınıflar) için başlayacak. Her zaman üyelerimize hizmeti ön planda tutan bir meslek odası olarak mağduriyet yaşanmaması için çalışmalarımızı başlattık ve nihayetle sonuçlandırdık. Biz de bir OSGB, yani İş Sağlığı ve Güvenliği Firmasıyla anlaşmış bulunuyoruz. Oldukça uygun fiyatla üyelerimiz bu hizmetten faydalanacak. Küçük miktarlarla biz bu hizmete aracı olacağız. Mağduriyet yaşanmaması anlamında üyelerimizin bu uyarıyı dikkate almasını istiyoruz” dedi.
 
Cezaları yüksek
Başkan Akdardağan, bu tarihten sonra yeni düzenlemeye uymayanlara küçük esnaf için yüksek meblağ olan 5 ila 13 bin lira arasında değişen oranlarda cezalar kesilebileceğini söyledi.