Başkan Akdardağan “Edindiğimiz bilgiler neticesinde esnafımız için önemli gelişmeler yaşanıyor. Ticaret Bakanlığının üzerinde çalıştığı bir taslak metni var. Taslakta, perakende ticareti, zincir marketlere sınırlandırmalar getirilmesi, bakkalların ucuz maliyetli mal almalarını sağlayacak dağıtım kooperatiflerinin kurulması gibi hayati derecede önemli düzenlemeler yer almaktadır. Daha önceleri defalarca söylediğimiz gibi taslakta zincir marketlerin küçük yerleşim yerlerine açılmasına nüfus kriteri getirilmesi, 5 bin veya 3 bin nüfusla sınırlandırılması, belirlenen nüfusun altında kalan yerlerde açılamayacak olması gibi kriterleri var. Yine taslakta yer alan düzenlemeye göre bakkal büyüklüğünde zincir marketlerin artık açılamayacak olması da sevindirici bir gelişmedir” dedi.

Taslakta bakkalların kooperatifleşmesi veya tarım kooperatifleriyle ortak çalışma yapılmasının da öngörüldüğünü kaydeden Başkan Akdardağan, “Yüzlerce bakkal bir araya gelerek ve toplu alım yapacak. Toplu alım olduğu için satıcı firmalar da fiyatları büyük marketler ile aynı düzeye çekecek. Ucuz gıda için ‘tedarik ve dağıtım kooperatifi’ modeli geliştirilecek. Bakkallarımız böylece daha ucuza ürün alıp satabileceği için marketler ile rekabet edebilecek. Bu kooperatifler, ayakta kalma güçlüğü çeken küçük esnafın ucuz gıdaya ulaşmasını ve nefes almasını sağlayacak” diye konuştu.

Akdardağan, “Yıllardır ısrarla söylediklerimizde ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır. Marketlere sınırlama getirilmesi isteğimiz nihayetinde yasa taslağı haline gelmesi tüm esnafımızı heyecanlandırmış ve umutlandırmıştır. Esnafımızın yaşaması için hayati öneme sahip olan bu taslağın hemen yasalaşması için bundan sonra genel başkanımız öncülüğünde ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.