Sigara zammı konusunda Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan yaptığı açıklamada; “Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, alkollü içkilerin ÖTV'si yüzde 10, tütün ürünlerinin ÖTV'si de yüzde 27,5 oranında artırıldı. Zam yapan ilk firma Philip Morris olmuş ve zamlı satışlar geçerli olmaya başlamıştır. Buna göre; 9 TL'lik sigara 10 TL'ye, 10 TL'lik sigaralar da 11 TL'ye yükseldi. 9.5 lira olan bazı sigaralara ise 50 kuruşluk bir zam yapılarak 10 liraya çıkarıldı. Paket başına alınan vergi arttı, ancak asgari maktu tutarı değişmedi. Zamdan sonra sigaranın dalına 7 kuruş zam gelmiş oldu. Bir paket sigaradan alınan vergi 5 lira 1 kuruştan, 6 lira 5 kuruşa çıktı. Sigarada vergi artışı yüzde 27,5 oldu” dedi.
Başkan Akdardağan, “Piyasada bulunan sigara ve tütün firmalarından ilk olarak sadece Philip Morris fiyat artırımına gitmiştir. Şu an için JTİ ve BAT firmalarında zam bulunmuyor. Birkaç güne kadar bu firmalarında zamlı listeye geçeceğini öngörüyoruz. Vatandaş sigara zammı sonrasında bu iki firmanın sigara çeşitlerine yönelmiştir. Sigaraya talep fazla olunca, bu iki firma bakkal esnafımıza sınırlı sayıda sigara bırakıyor. Durum böyle olunca rafta sigarası kalmayan esnafımıza stokçu gözüyle bakılıyor. Bu durumdan oldukça rahatsızlık duyduğumuz gibi bu tür söylemleri asla kabul etmiyoruz” dedi.
Hiçbir bakkalın stok gibi bir yönteme yönelme düşüncesini aklından bile geçirmeyeceğine dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Özellikle son bir haftadır bakkal ve bayi esnaflarımız büyük sıkıntı yaşamaktadır. Şunu herkes bilsin ki, hiçbir bakkalımız, esnafımız fırsatçı, ya da stokçu değildir. Böyle düşünceye bile tevessül etmez. Bir paket sigara kime ne kadar kar ettirebilir ki? Maalesef her zam sonrasında bu sıkıntı meydana geliyor. Tüketicilerimizi bu konuda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kimsenin sigarayla sağlığından olmasını da istemiyoruz. Her şeye rağmen herkese sigarasız sağlıklı bir yaşam diliyoruz” dedi.  
 
Başkan Akdardağan ayrıca İstanbul’da yaşanan terör vahşetini şiddetle kınadıklarını belirtirken; “Şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza en kısa zamanda Allah’tan şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Ülkemizin bu zor günlerini birbirimizle kenetlenerek atlatacağız. Hiçbir terör saldırısı veya baskısı bizi yıldıramayacak” dedi.