2018 yılı gibi yılın ilk 7 ayında en çok tercih edilen mesleklerin başında yine bakkal işletmeciliğinin geldiğini belirten Başkan Akdardağan, “TESK’in verilerine yine en çok tercih edilen meslek bakkal, büfe ve market işletmeciliği olmuştur. Zirveyi yine kaptırmayarak sektörümüzün ilk tercih edilen meslek olması heyecanımızı katlamıştır. Bakkallık her zaman ahiliğin temel taşı olmuştur öyle de kalmaya devam edecektir. Mesleğimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.

Daralan ekonomiye ve piyasaların durgunluğuna rağmen ilimizde mesleğe her geçen gün yeni katılımlar olduğuna dikkat çeken Başkan Akdardağan, “2018 yılında 167 ve bu yılın ilk 7 ayında 130 yeni esnafımız aramıza katılmıştır. Odamız üye sayısı bin civarındadır ve her geçen gün ailemiz büyümektedir. Bu sayıların artmasında girişimcilik eğitimleri, esnaflara yönelik düzenlemeler ve odamızın çözüm odaklı çalışması olmuştur. Mesleğimize eğilimler arasında gençlerimiz ve bayanlarımız olması bizleri sevindirmektedir” diye konuştu.

Zirvede olan bir mesleğin sorunlarının çözümünde takipçisi ve her platformda esnafın sesi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Akdardağan, “Sokakların ışığı, insanlarımızın kara gün dostu, çocuklarımızın bakkal amcaları çoğaldıkça geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Oda yönetimi olarak sorunların çözümünde ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi ahiliğin temeli önce güvendir. Güvene dayalı ilişkiyle önce vatandaşı düşünen, değerleriyle yaşayan tüm bakkallarımıza ve esnaflarımıza hayırlı kazançlar temenni ediyoruz” dedi.