Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Erenler ilçesinde yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm projesini yerinde inceledi. Gürgen incelemelerinin ardından Erenler de süren dönüşüm alanının geldiği noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Erenler Belediyesine burada gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ederim” dedi.

“Mutluluğumu paylaşmak için buradayım”

Gürgen açıklamasında; “Bugün buraya projeyi incelemekten ziyade mutluluğumu paylaşmaya geldim. Erenler Belediyesi’nin burada yürüttüğü bu proje Türkiye’de Kentsel Dönüşüm çerçevesinde yapılan konutların ne tarz konutlar olduğunun, belediyenin nasıl çalıştığının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının nasıl bir iş yaptığının göstergesidir. Bizi duygulandıran bir proje olmuştur. Özellikle belediye başkanımızın emeklerini yadsıyamayız. Belediye bu konuda çok önemli bir adım atarak bir anlamda Bakanlığımızın elini rahatlatmış ve de projenin bu hızla gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. Elbetteki Sakarya’da ve Erenler’de oturanlar bu tür projelere layıklar. İnşallah yakın zamanda yeni Erenler Projesine de kavuşacağız. Bütün emeği geçenlere yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Anahtar teslimlerini de sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah Vatandaşlarımız burada huzur ve güven içerisinde yaşayacaklar” dedi.

“Projelerimiz hızla devam ediyor”

Genel Müdür Vedat Gürgen’in açıklamasının ardından bir açıklama da Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yaptı. Öztürk, “Gözümüzü karartarak, kendimize ve ekibimize güvenerek bu yola çıktık. Her yerde çok net ifade ediyorum Kentsel Dönüşüm sürecinin bu kadar hızlı ve kaliteli bir şekilde bu güne gelmesinde en büyük katkı Genel Müdürümüz Vedat Gürgen’indir. Gördüğünüz gibi 8,5 ayda 12 blok 280 daire bitme noktasına geldi. Ocak ayı sonunda da tamamının tapu ve anahtarlarını hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. 2. Etapla ilgili 1071 konut projesininde çalışmalarımız başladı. Aralık ayında ihalesine çıkmış olacağız. Roman kardeşlerimiz ile ilgili projenin yine ihale noktasındayız. Dolayısı ile bu sene 2-3 ihale daha yapmış olacağız. Vatandaşımıza bu iş olacak diye bir söz vermiştik. Zaman zaman proveke edenlere yapamaz diyenlere göstergemiz belgemiz burada. Yaklaşık 4 bin konut ve işyeri bu dönem sonunda inşallah bitmiş olacak” ifadelerini kullandı.