Programına, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u ziyaret ederek başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İsrail’in devlet olarak güvenilirliğini kaybettiğini söyledi.

İslam, “72 saatlik ateşkesin ardından yeniden Gazze’ye saldırmaya başladı. Gazze’de gerçek bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Bütün dünyanın sessiz kaldığı bir trajedi. Biz bunu 20 yıl öncesi Bosna’dan hatırlıyoruz, Myanmar’da gördük bunu. Bütün mazlumların aslında maruz kaldığı soykırıma şimdi bu defa Gazzeliler maruz kalıyor. İsrail devlet olarak güvenilirliğini tamamen yitirmiştir” dedi.

“Hukuka güvenmek istiyorum”

Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunmasını da değerlendiren Bakan İslam, “Dünyanın herhangi bir medeniyet ülkesinde, uygar, hukuk ülkesinde görülemeyecek işlerdir bunlar” açıklamasını yaptı.

Emniyet içindeki paralel yapıya yönelik ikinci operasyonda gözaltına alınan polislerin ‘binlerce kişiyi dinledik’ açıklamalarıyla ilgili ise Bakan İslam, “Hukuk yürür, iş sonucuna varır. Hukuka güvenmeyi arzu ediyorum, istiyorum” dedi.

bakan_aysenur_islam2.jpg