Bakan Işık, Kocaeli ve Sakarya’da yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri sonrasında Kocaeli’nde SEDAŞ yetkilileri ile toplantı yaptı. “Bu çağda 72 saat elektriksiz kalmayı izah edemezsiniz" diyen Bakan Işık, Marmara depreminde dahi bu kadar uzun süreli kesintilerin yaşanmadığını belirtti.

Bakan Fikri Işık, “Bu kadar perişanlığı hatırlamıyorum. 2002'den beri bu kadar uzun ve sert elektrik kesintisine rastlamadık. Daha önce kar yağmıyor muydu? Yaşanan sorun başka gibi, gerekli bakım onarımlar yapılıyor mu?" diye sordu.

SEDAŞ yönetiminin yaşanan kesintilerle ilgili olarak, "Kar yağışı nedeniyle elektrik direkleri devrildi, teller koptu" şeklindeki savunmalarını dinleyen Işık, sık sık yaşanan elektrik kesintilerine acilen son verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Bu çağda 72 saat elektriksiz kalmayı izah edemezsiniz" cümleleriyle tepkisini dile getiren Bakan Işık, "Bugün itibarıyla elektriksiz köy kaymayacak. İldeki mülki amirler ve belediye başkanlarıyla koordineli çalışarak bu sorunu çözün" talimatı verdi.